Yalnız Mesajı Göster

Acıbadem Üniversitesi Tanıtım Konusu

Eski 08-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Acıbadem Üniversitesi Tanıtım Konusu

Acıbadem Üniversitesi 18 Mayıs 2007'de kurulan bir vakıf üniversitesidir
Ana amacı sağlık bilimleri alanındaki tüm bilim dallarını bir araya getirmek olan üniversite sağlık dışı alanlarda da eğitim vermeyi amaçlamaktadır Acıbadem Eğitim ve Sağlık Vakfı tarafından kurulan üniversitede her yıl 205 tıp öğrencisine burs verilmektedir

Tanıtım Filmi

Fakülteler:

Fen Edebiyat Fakültesi
Psikoloji
Moleküler Biyoloji ve Genetik
Mühendislik Fakültesi
Bilgisayar Mühendisliği
Endüstri Mühendisliği
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
İletişim Fakültesi
Tıp Fakültesi
Sağlık Bilimleri Fakültesi
Beslenme Ve Diyetetik Bölümü
Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü
Hemşirelik Bölümü
Sağlık Yönetimi Bölümü
Spor Bilimleri Bölümü

Acıbadem Üniversitesinin Vizyonu:

Eğitim ve öğretimdeki mükemmeliyet düzeyi yüksek, kültürel ve sosyal açıdan donanımlı, etik değerlere önem veren bireyler yaratmadaki kararlılığı; çağdaş, yenilikçi ve öncü uygulamalarıyla hür düşünceyi yaşatan, Atatürkçü, Türkiye’ye model oluşturan ve dünyada referans gösterilen bir akademik kurum olmaktır

Vizyonumuza Ulaşabilmek İçin Acıbadem Üniversitesi Olarak Misyonumuz:

- Yükseköğretim Kurumlarına kanunla verilen görev çerçevesinde ulusal ve uluslararası alanda mesleki yeterlilik ve akademik tanınırlılık düzeyine ulaşmak;
- Bilimsel düşünceyi ön planda tutmak;
- Yeni fikir ve kavramlar geliştirilmesine ortam sağlamak;
- Bilginin yayılmasını sistemli eğitim ve öğretim ile sağlamak;
- Bilimsel özgürlüğü ön plana çıkararak eşitlik, etik değerler ve takım çalışması ilkelerine göre faaliyet göstermektir

Değerler:

- Bu hedeflere ulaşabilmek için, bilimsel özgürlüğü ve sorgulamayı ön plana çıkararak, eşitlik, karşılıklı sevgi ve saygı, mükemmelliyet ile takım çalışmasını en önemli değerleri olarak kabul edecektir
- Acıbadem Ünivesitesi en üst akademik ve insani değerlere sahip, lider bir kurum olacaktır

Kurumsal Renkler ve Amblem:

Acıbadem Üniversitesi’nin esas renkleri lacivert ve koyu turuncudur
Lacivert; onurun, saygınlığın ve farklılığın ifadesidir
Turuncu; gençliğin ve dinamizmin ifadesidir
Amblemimizde “Acıbadem Üniversitesi” ifadesi yazılı olacaktır İngilizce basımlarda bu kelimeler İngilizce olarak geçecektir Kuruluş tarihi evrensel olması bakımından Romen rakamları ile ifade edilmiştir
Doğan güneş; yeniliğin ve dinamizmin ifadesi, kitap; akıl yolunun ve bilimin göstergesi, zeytin dallarlı ise; insani düşüncenin göstergesidir

Rektörden Mesaj:

Sevgili Öğrenciler,

Sizlere Acıbadem Üniversitesini takdim etmekten büyük bir gurur duyuyorum

Acıbadem Sağlık Grubu ülkemizde yıllardan beri üst düzeyde sağlık hizmeti vermekte olan bir gruptur Bu hizmeti en iyi şekilde verebilme gayreti yıllar içerisinde birçok konuda bilgi birikimi sağlamıştır İşte Acıbadem Üniversitesini kurma fikri yıllar içerisinde oluşan bu bilgi birikimini ve tecrübeyi genç nesillere aktarma düşüncesinden kaynaklanmıştır Acıbadem Üniversitesi beş yıllık hazırlık döneminden sonra 18 Mayıs 2007 tarihinde kurulmuştur

Acıbadem Üniversitesi GÜÇLÜ’ dür Gücünü Acıbadem Sağlık Grubunda çalışmakta olan yüzlerce öğretim üyesinden almaktadır Bu genç, gayretli öğretim üyesi kadrosu eğitimin itici gücünü oluşturacaktır

Acıbadem Üniversitesi GÜVEN vermektedir Çünkü öğrencilerine eğitim sırasında geniş burs olanakları ile kolaylık sağlayacak; öğrencilerini mezuniyet sonrası iş alanlarına uygun, rekabetçi bir anlayışla yetiştirecek ve öğrencilere mezuniyet sonrası iş imkanı sağlanacaktır

Acıbadem Üniversitesi GELECEK için meslek insanı yetiştirecektir Hangi bölümde olursa olsun Acıbadem öğrencileri o mesleğin en iyisi olarak yetiştirilme gayreti içerisinde olunacak, ayrıca sorgulayan, bilgi üreten, teknoloji kullanabilen bireyler olarak yetiştirileceklerdir Böylelikle sadece kendileri değil ülkemiz de bundan kazanım sağlayacaktır

Sevgili Öğrenciler, sağlıklı gelecek Acıbadem Üniversitesi ile gelecek

Saygılarımla,

Prof Dr M Necmettin Pamir
Rektör

Mevzuat:

Acıbadem Üniversitesi Ana Yönetmeliği
Önlisans ve Lisans Eğitim, Öğretim ve Sınav Yönetmeliği
Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Sınav Yönetmeliği
Acıbadem Üniversitesi Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Akademik Kadrolara Atama Kriterleri
Yabancı Diller Hazırlık Okulu Eğitim, Öğretim ve Sınav Yönergesi
Acıbadem Üniversitesi Bilimsel Yayınları Teşvik Yönergesi
Acıbadem Üniversitesi Burs ve Sosyal Yardım Yönergesi
Acıbadem Üniversitesi Yaz Dönemi Yönergesi
Tıp Fakültesi Eğitim, Öğretim ve Sınav Yönergesi
Spor Bilimleri Bölümü Özel Yetenek Sınavı Yönergesi
Acıbadem Üniversitesi Kütüphanesi Yönergesi
Acıbadem Üniversitesi Öğrenci Temsilcileri Konseyi Yönergesi
Acıbadem Üniversitesi Yayın Komisyonu Yönergesi
Acıbadem Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Öğrenci Staj Yönergesi
“Tıbbi Araştırmaları Değerlendirme Komisyonu” Kuruluş ve Çalışma Esasları Yönergesi
Acıbadem Üniversitesi Yabancı Uyruklu Öğrenci Kabulü Yönergesi
Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıpta Uzmanlık Eğitimi Yönergesi
Acıbadem Üniversitesi Öğrenci Sağlık İşleri ve Sağlık Raporları Yönergesi
Acıbadem Üniversitesi Öğrenci Kulüpleri Yönergesi
Acıbadem Üniversitesi Öğrenci Ödül Yönergesi
Acıbadem Üniversitesi Diploma Düzenlenme Yönergesi

Etkinlikler:

Anatomi Anabilim Dalı öğretim üyeleri, 11 Avrupa Klinik Anatomi Derneği Kongresindeydiler;

Aşağıdaki resim küçültülmüştür Buraya tıklayarak büyütebilirsiniz Resmin orijinal boyutları 3264x1840
Aşağıdaki resim küçültülmüştür Buraya tıklayarak büyütebilirsiniz Resmin orijinal boyutları 3264x1840

TÜRKİYE’NİN İLK PROTEOMİK DERNEĞİ ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ’NİN ÖĞRETİM ÜYELERİ İLE KURULDU:

Proteomik Derneği, bilimsel bir dernek olarak 11 Mart 2011'de kurulmuştur

Proteomik Derneği'nin amacı öncelikle proteomik konusunda çalışmalar yapan Türk bilim insanlarını bir araya getirmek, Türkiye'de bu konudaki bilimsel ve yenilikçi araştırma ve eğitimleri desteklemek, ulusal ve uluslararası işbirliklerini geliştirmek, bu sayede yeni teknolojilerin ve tekniklerin paylaşımına ve eğitim faaliyetlerine olanak sağlamaktır

Proteomik Derneği, bu alandaki güncel bilgilerimizi geliştirerek bilimsel işbirliklerinin önünü açmayı ve komşu ülkelerle bilimsel faaliyetlerde bulunarak, proteomik konularında çalışan bilim insanlarını biraraya getirecek toplantıları yılda iki kez düzenlemeyi hedeflemiştir

Protoemik Derneği, 5 yönetim kurulu üyesi ve 5 yedek üyeden oluşan toplam 10 kurucu öğretim üyesi tarafından İstanbul'da kurulmuştur (Aysel Özpınar, Özge Can, İbrahim Ünsal, Mustafa Serteser, Güldal Güleç, Abdurrahman Coşkun, Tanıl Kocagöz, Cengiz Yakıcıer, Beki Kan, Tamer İnal)

Dernek, 11 Mart 2011'den bu yana, Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi işbirliği ve desteği, ulusal ve uluslararası bilim insanlarının katılımı ile ilk sempozyumunu düzenlemiştir Sempozyum çok değerli beş Türk, bir Alman ve iki İtalyan konuşmacı bilim insanının sunumu ve yaklaşık 150 katılımcı ile gerçekleşmiştir BioRad firmasının Marmara temsilcisi olan Vivamed, bu organizasyonu desteklemiştir Dernek, 2 Haziran 2011'de Acıbadem Maslak Hastanesi'nde gerçekleşen Proteomik Derneğinin I Uluslararası Sempozyumu ile yeni üyelerini kabul etmeye başlamıştır Derneğin ilk kuruluş konuşması Dernek başkanı Prof Dr Aysel Özpınar tarafından yapılmıştır Sempozyum büyük bit katılım ile oldukça başarılı geçmiş ve kayıtlara göre, çeşitli üniversiteler, teknoloji merkezleri, ilaç ve biyoteknoloji firmalarından gelen yaklaşık 200 bilim insanı sempozyuma kayıt yaptırmıştır Katılımcılar 33 farklı kurumdan gelmiştir Bunların %67'si üniversiteler, %24'ü araştırma hastaneleri ve geri kalanı da ilaç ve biomedikal firmalarından oluşmuştur Katılımcı üniversitelerin %32'si İstanbul dışından olmakla üzere %45'i devlet üniversitelerinden, %36'sı özel üniversitelerden, %14'ü uluslararası üniversitelerden ve %5'i de Tübitak'dandı

Aşağıdaki resim küçültülmüştür Buraya tıklayarak büyütebilirsiniz Resmin orijinal boyutları 1258x944

Soldan sağa, uluslararası davetli konuşmacılar ve organizatörler sırasıyla, Andrea Urbani, Özge Can, Paola Roncada, Aysel Özpınar ve Florian Schweigert

Prof Dr Aysel Özpınar'ın açılış konuşmasının ardından değerli bilim insanları 50'şer dakikalık konuşmalarla yaptıkları çalışmalarını sundular Potsdam Üniversitesi'nde Beslenme Fizyolojisi ve Patofizyoloji Bölüm Başkanı, Bankok, Tayland'daki Mihadol Üniversitesi'nde davetli profesör ve aynı zamanda Uygulamalı Vitamin Araştırmaları Derneği başkanlığı görevlerini yürütmekte olan Almanya Potsdam Üniversitesi'nden Prof Dr Florian Schweigert tıbbi teşhis ve araştırmalarda klinik proteomik konusunda yaptığı çalışmaları sundu İkinci bölümde, Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğretim üyesi Doç Dr Cengiz Yakıcıer, klinik genomikte yeni yaklaşımlar konulu sunumunu gerçekleştirmiş ve ardından BioRad firmasından Ali Umman Doğan da proteomiğe genel bakış adlı sunumunu vermiştir Üçüncü bölümde, Roma Üniversitesi'nde Tıp ve cerrahi profesörü ve aynı zamanda İtalyan Proteomik Derneği Başkanı olan Prof Dr Andrea Urbani nörodejenatif hastalıkların araştırılmasında proteomic stratejileri konulu sunumuda yaptığı çalışmaları izleyicileri ile paylaşmıştır Ardından, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Doç Dr Murat Kasap, Parkinson tanısında biyomarker arayışları ve kullanılan proteomik yaklaşımlar konusunda yaptığı ve Tübitak'tan katılan Uzman Araştırmacı Dr Ahmet Tarık Baykal ise torasik aorta anevrizmasının proteomik değerlendirmeleri konusunda yaptığı çok başarılı çalışmalarını katılımcılarla paylaştılar Son bölümde, Milan Üniversitesi'nden Dr Paola Roncada, süt proteomiği başlıklı sunumu verirken, son konuşma da küçük molekül tasarımlarında yeni teknikler konulu ilginç araştırma sonuçları Anabilim Dalımız öğretim üyesi Yrd Doç Dr Özge Can tarafından verildi Sempozyum kapanış seremonisiyle sona erirken, oturum başkanları ve davetli konuşmacılar da teşekkür sertifikalarını aldılar

Aşağıdaki resim küçültülmüştür Buraya tıklayarak büyütebilirsiniz Resmin orijinal boyutları 1258x944

Sempozyumun sonunda konuşmacılar eğlenerek günün yorgunluğunu attılar ( Soldan sağa, Cengiz Yakıcıer, Florian Schweigert, Özge Can)

Proteomik derneği şu anda 40 üyeye sahiptir ve sempozyum boyunca derneğe üye olmak isteyen birçok katılımcı olmuştur

Dernek, dünya çapında bilimsel bilgi alışverişini sağlamak üzere proteomikle ilgili konularda konferanslar, sempozyumlar ve kurslar düzenlemeyi planlamaktadır

Proteomik Derneği, özellikle genç araştırmacıların teşvik edilmesi gerekliliğine olan inancından yola çıkarak, proteomik konularında uluslararası araştırma eğitimlerini destekleyecektir

Proteomik Derneği, kendi konularında faaliyet gösteren uluslararası diğer kuruluşlara üye olmayı hedeflemektedir Dernek tüzüğünde de belirtildiği gibi, derneğin amaçlarından bir tanesi de bilgi paylaşımını arttırmak ve Avrupalı bilim insanlarıyla işbirliği fırsatları yaratmak için, Avrupa Proteomik Federasyonu'na (EuPA) üye olmaktır
Hedefler:

Hedefimiz uzun yıllardan beri A kalite sağlık hizmetini en iyi ve güvenilir şekilde vermekte olan Acıbadem Sağlık Grubunun güçlü deneyimli ulusal ve uluslararası alanda saygınlık kazanmış öğretim üyesi kadrosunun Sağlık Bilimleri alanındaki bilgi ve birikimini eğitime aktararak, kalabalık nüfuslu bir yükseköğretim kurumu olmaktan çok, az sayıda öğrenci alan, nitelikli insan gücü yetiştiren araştırma odaklı bir üniversite olmaktırSağlık Bilimlerinin yanısıra Üniversitemiz bünyesinde açılacak olan diğer birimlerin de aynı hedeflere dayanarak eğitimlerini sürdürmesi ve Acıbadem Grubunun güç,güven ve deneyime dayalı kültür ve markasını Yükseköğretim alanında da ileriye götürerek ülkemizin nitelikli insan gücüne istihdam olanakları yaratmaktır

Alıntı Yaparak Cevapla