08-23-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Konya Mevlana Üniversitesi
2007 yılında kurulan Gevher Sultan Eğitim, Araştırma, Kültür ve Sağlık Vakfı ( GESAV)’ın Yükseköğretim Kurulu’na müracaatıyla başlayan süreç tamamlanmış ve 07 07 2009 tarihli resmi gazetede yayınlanan 5913 no’lu kanunun ek 114 Maddesiyle Mevlana Üniversitesi Türkiye’nin 42 vakıf üniversitesi olarak kurulmuştur Kuruluş kanununda 6 fakülte, 1 yüksekokul, 1 meslek yüksekokulu ve 3 enstitü bulunmaktadır Kurucu Vakıf Yönetim Kurulu Konya’nın önde gelen iş adamları ve sanayicilerden oluşmaktadır
Yeni İstanbul karayolunda tramvay hattı üzerinde Rixos Hotel'in bitişiğindeki Rixos kampüsümüz 100 000 m2 alan üzerinde yaklaşık 30 000 m2 kapalı alana sahip olup öğrencilerin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak konforda tasarlanmıştır Bina dışında otoparkları, spor, eğlence ve gezi alanları bulunmakla birlikte bina içindeki kapalı mekanlarda da aynı ortamlar ve imkanlar bulunmaktadır Resmi müsabakaların yapılabileceği spor salonu, sağlık merkezi, kütüphanesi, sinema salonları, kongre merkezi, kafeteryaları, yemekhanesi, derslik ve modern alt yapı ile donatılmış laboratuarları, yürüyen merdivenleri ve geniş fuaye alanları ile konforlu bir ortamda teknolojiyi kullanarak eğitim imkanı sunmaktadır
Akademik Birimler
Mühendislik Fakültesi:
Bilgisayar Mühendisliği
Elektrik-Elektronik Mühendisliği
Mekatronik Mühendisliği (İng )
Bilgisayar Mühendisliği (İng )
Elektrik-Elektronik Mühendisliği (İng )
Eğitim Fakültesi:
İngilizce Öğretmenliği
Türkçe Öğretmenliği
İlköğretim Matematik Öğretmenliği
Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık