Yalnız Mesajı Göster

Büyüklerden Dua İstemek

Eski 08-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Büyüklerden Dua İstemek

6- Osman b Ebi'l-Âs Sakafî'den, demişir ki: Resulullah'a vardım ve bende ağrı vardı, beni az daha öldürecekti Resulullah (sav) buyurdu ki: "Sağ elini onun (ağrıyan yerin) üzerine koy ve yedi kere şöyle de: "Allah'ın adıyla, ben bulduğum şeyin şerrinden Allah'ın izzet ve kudretine sığınırım" ben de yaptım, Allah bana şifa verdi" Bu dikkate şâyandır ki Resulullah ona okumamış, onun kendisine okutmuştur
8- Sûrenin ta başında geçtiği vechile Resulullah (sav) her gece muavvizâtı (İhlâs, Felâk ve Nâs sûreleri) okur ellerine üfler, yüzüne ve vücuduna meshederdi Bundan başka yine Hz Âişe'den Sıhah'ta rivayet edilmiştir ki: "Resulullah (sav) ailesinden birisi hastalandığı zaman ona Muavvizâtı (İhlâs, Felâk ve Nâs Sûreleri) üflerdi Vefat ettiği hastalığında da ben okuyup üflüyor ve kendi eliyle kendisini sıvazlıyordum Çünkü onun mübarek elinin bereketi benim elimden çok büyük idi" Bununla beraber Resulullah'ın kendisine başkalarının okumasını istemediğini anlatan şu rivayet de çok mühimdir Yine Sahîh-i Müslim'de: Hz Âişe demiştir ki: Resulullah (sav) bizden bir insan rahatsız olduğu zaman onu sağ eliyle mesheder (sıvazlar), sonra şöyle derdi: "İnsanların Rabbi olan Allah'ım o sıkıntıyı gider, şifâ ver, sen şifa vericisin, senin şifandan başka şifa yok, senin şifân dert bırakmaz" Ne zaman ki Resulullah (sav) hastalandı ve ağırlaştı, sağ elini tuttum, onun yaptığını yapmak istedim, elini elimden çekti, sonra "Allah'ım, beni affet, beni Refîk-ı alâ ile beraber kıl" dedi, ben baka kaldım, ne
devamı>>>

Alıntı Yaparak Cevapla