Prof. Dr. Sinsi
|
Esmâü’L Hüsnâ Dualar:::::
Yâ Müzil: Alçaltan, zillet veren, hor ve hâkir eden anlamına gelen, Yüce Allah’ın İsm-i Şerifidir
Nefislerin terbiyesi
Mürebbidir zillet hissi
Bırakmak hevâ hevesi
Mü’mine borçtur “Yâ Müzil”
( Musa Tektaş)
Bismihi,
Ey büyük kudretine hayran olduğum Allah’ım,
Yâ Müzil,
Senin hikmetin, senin nimetin, senin rahmetin, senin şefkatin ve senin merhametindir beni güçlü kılan, onaran, eşref-i mahlukat kılan Benim şiddetim, benim hiddetim, benim zilletim, benim inkarım, benim hevam-hevesimdir beni yerlere çalan Şüphesiz sen her şeyi görürsün Kainatın anahtarı sen de Ol! dersin olurum, öl! dersin ölürüm Zavallı aklım, sen istersen öğrenir, sen istersen bilir Gücünün eşsizliği karşısında, kudretin karşısında, hikmetin karşısında derin bir hayretteyim Senin bana öğrettiklerin, verdiklerin, gönderdiklerin için sana hamd ederim Senin lütfun sonsuzdur Zayıflığımda kuvvetini, aczimde kudretini gören aklım, şimdi derin bir yeiste Zamana yenik düşmüşüm, dünyaya kapılmışım, unutmuşum, unutturmuşum Beni affet, yalvarıyorum sana Rabbim
Secdegahtayım Rabbim, yalvarıyorum 
Secde bir ülkedir ki dualarımın yurdu,
Günahkar akıl başını secdede yere vurdu  
Kudretinin karşısında
Varlıklar hiçtir “Yâ Müzil”
Kâinatın hükmü sende
Eşsiz bir güçtür “Yâ Müzil”
Rabbim,
Ulu Allahım,
Yâ Müzil,
Bana vakitlerin en hayırlısını nasip et Et ki senin üns ve dostluk kapından sızabileyim, sana geleyim Senin taat kapının her daim açık olduğundan ümidim tamdır Allahım Bende ki zayıflık ve gaflet haline derman ver Şirazesi bozulmuş dilimin düğümlerini dua ve talep için çöz Rabbim Yollarım karışmış, yanımı yöremi kaybetmişim Yönümü şaşırtma ne olur? Lütuf ve keremini benden esirgeme Dertlere duçar içre beni naçar bırakma Kalbime emanet ettiğin nurun çırasını yeni baştan yak Allahım Yeni baştan donat beni Eşyadan eşyaya seyahat eden ruhumun üstüne düşen, yalancı gölgelerden koru beni Beni bütün ayıp ve kusurlarımdan arıt, durut Rabbim
Şüphesiz senin her şeye gücün yeter
Yükseltirsin şu cihanda
Zelil edersin bir anda
Yücelttiğin kul başında
Muhabbet taçdır “Yâ Müzil”
Ey büyük Sultanım,
Sevgili, En Sevgili,
Yâ Müzil,
Şimdi mevsimlerden bahardır Bütün kainat yeni baştan tazeleniyor, yeni baştan neşv ü nema buluyor Issız vadilere kucak kucağa düşen lale ve sümbüllerin, alev alev yanan erguvanların, bir renk cümbüşüne dönen tabiatın bağrındaki çiçeklere imrenen ruhuma senin efsunundan, gül kokusunun rayihasından bir demet düşür Allah’ım Firuze bakışlı günler düşür zamanın kadranına, her daim seni andığım Her an aşkına yandığım Esrimiş limanlarda unutulmuş bir gemiyle senin ülkene seferlere çıkmak muradındayım Nasip eyle Allahım Vaha rüzgarları gibi merhametinin serinleten meltemine muhtacım Yağmur yüklü bulutları andırıyor gözlerim Senin merhamet yüklü vaha rüzgarlarına, serinleten meltemine muhtacım  
Sen istersen her şey mümkün  
Sen verdin her şeyin rengin
Ayar eyledin âhengin
Senden aldı malı zengin
İnkârı suçtur “Yâ Müzil”
Ey Sevgili,
En Sevgili, Sultanım,
Geceleri terk eden bir seyyah gibi, güneşle, şafakla ve sabahla huzurundayım Geceyi andıran günahlarımı, ayıplarımı kapatan senin şefkat ve merhametindir Kader defterimin varakları bahtın siyah der gibi Yüreğim parça parça düşmüş kesretin tuzağına İradem kalmadı, zamanın esrik büyüsünde Yüreğim kerbela içre yanmaktadır Bir çöl ateşinde, bir dağ ayazındayım Bir yanıyorum dağ ayazında, bir donuyorum temmuz yazında Nefsimin azgın tuzağında yenik düşmüşüm, yolumu şaşırmışım, menzilinden düşmüşüm dergahının uzağında  Beni ıslah et, beni iflah et, beni affet  Doğrulmazsam düştüğüm yerden o zaman beni kahret Allah’ım Beni kahret 
Şüphesiz sen istersen her şey mümkün
Zikrine kalbini veren
Korkulara yapar firen
Adûları yere seren
Keskin kılıçtır “Yâ Müzil”
Ey sevgili,
En Sevgili Sultanım,
Yâ Müzil,
Eserlerinin varlığıyla, isimlerinin varlığına, isimlerinin varlığıyla sıfat ve vasıflarının ortaya çıkmasına, vasıflarının ortaya çıkışıyla zatının varlığına dikkatimi çeken büyük Sultanım  Ebu Cehil sırtını dayamış karanlığa Senin göklerinin ışıklarına kör olan gözlere, seni anmayan sözlere, inkar eden, kararmış bed yüzlere ibret ver Allahım Tefekküre boğulsun ziyasız yürekler Tefekkür ki kalbin kandilidir Vuslat diyarından firar edenleri, unutup gidenleri, inanmayıp zarar edenleri, dönüp karar kılanları, bizi, bizleri, bütün kullarını havf ve reca arasında tut Tut ki her dem bilelim Allahım Bizi kendimizden koru Rabbim  Bizi kendimizin şerrinden, nefsinden, kötülüğünden ırak tut Bizi menzilinden ayırma Bizi günahlarımızın terkisinde unutma, bizi gaflet uykularında uyutma Rabbim Bizi koru, gözetle, merhamet et Biz senin kullarınız Senden başka yok kimsemiz
Şüphesiz sen istersen her şey mümkün  
|