Prof. Dr. Sinsi
|
Esmâü’L Hüsnâ Dualar:::::
Yâ Şekûr: Kullukları kabul edici, az amele çok sevap veren, şükrü kabul edip çok ihsan eden, şükredilen
“Verip sıfatı ismeti
Resulün zat-ı Ahmet’i
Ol Habibin Muhammed’i
En şâkir eden “Ya Şekûr””
(Musa Tektaş)
Yâ Şekûr,
Rabbim,
Rahman ve rahim olan büyük Allahım,
Beni rahmetinin feyzinle donattın, sevdiklerine kattın Cehaletimin büyüklüğü karşısında ne kadar lütufkarsın Rabbim Şu yanlışlarıma, çirkinliklerime ne kadar merhametlisin Sen bana ne kadar yakın ben sana ne kadar uzağım Senin fazlın ve rahmetin ne kadar fazla Allahım Senden başka iltica ettiğim yoktur Bana verdiğin bu hayat için, sevdiklerimi bana sevdirdiğin için, beni onlara sevdirdiğin için sana şükürler olsun Allahım
Ezel ve ebed sensin  
Aşk sensin, sevgili sen  
Ey sevgilim, sevgilimiz sana şükürler olsun
İtaat eden kullara
Teşekkür eden “Ya Şekûr”
İsmini anan dillere
Hem zikir eden “Ya Şekûr”
Yâ Şekûr,
Efendimiz,
Alemlerin rabbi olan Allahım,
Senin tecellin yüreğimde boy veriyor Zaman, senin esrarını yüzüme yüzüme vuruyor Senin ihsanın mahcubiyetimi kırbaçlıyor Heybemin terkisi acziyetim ve günahımın yüküyle gün be gün ağırlaşmakta  Ben talep ve arzu etmeden lütfunla cömert olansın Lütfun karşısında ürperiyorum Yüreğimin bütün ağırlığıyla sana şükrediyorum İlah,i sana bağlanmışım, sana gelmişim Bu kulundan iltifatını kesme Allahım Rüsvalığım beni aşmışken, nefsim beni yerden yere vururken benden lütfunu ve keremini esirgeme Allahım  
Ezel ve ebed sensin  
Aşk sensin, sevgili sen
Hakka uyanları öven
Mükafat vererek seven
Üstünden balâyı savan
Hoş fikir eden “Ya Şekûr”
Rabbim,
Ulu Sultanım,
Güneşin aydınlığı, pınarın akışı, nilüferin gölün yanağına tutunuşu senin eserindir Bütün karanlığın aydınlığı, hüznün sevinci, derdin dermanı sendendir Öylesine cömertsin kuluna Öylesine lütûfkârsın yarattığına, can verdiğine Cümle kainatı kusursuz tek tek sever korursun Biz bir tek sevenimizi terk ederken, sen cümle kainatı lütfunla âbad edersin rabbim Göğün en mavisi, ırmağın en gümrahı senin adını zikrederken biz aciz, biz günahkar, biz vefasız kulların verdikleri sözden cayarlar Gaflet desenli uykulardan uyandır bizi Rahmetinin denizinde yüzdüğümüz Allahım  İçinde olduğumuz denizinin farkına varan mâhiler gibiyiz
Ezel ve ebed sensin  
Aşk sensin, sevgili sen
Ey sevgilim, sevgilimiz, sana şükürler olsun
Yıldızdaki hızlı akış
Ceylandaki güzel bakış
Kâinatı nakış nakış
Hakk dokur eden “Ya Şekûr”
Kirli bir ırmağa döndü bu dünya Akar olduk ırmağın yanağından Bereket yağmurlarınla yıka bizi, akla Biz biz değiliz artık Kirli ve dolaşık uçurumlarda çok yorulmuşuz Bizi şefkatinle giydir, sar yaralarımızı Bir fetret zamanında duyulmuyor sesi, ulu yürekli erenlerin  Bir ses düşür yüreğimizin susuzluktan çatlamış mazgallarına Bir ses ki yeni baştan ürpertsin içimizi Aşka gelsin mahremi esrarımız Yeni baştan essin gönlümüzün şükran meltemi Bir bahar gibi, bir cemre gibi, düşsün yüreğimize, şükür çiçeği Bir şimal rüzgarı tarasın dağılan, bozulan, düğüm düğüm olan, şükrün saçlarını Tel tel aksın yürekten yüreğe
Şükür çiçek açsın seccademizde
Ey Rabbim,
Ezel ve ebed sensin  
Aşk sensin, sevgili sen
Ey sevgilim, sevgilimiz, sana şükürler olsun
Aşkla açtıran gülleri
Şevkle coşturan selleri
Seher vakti bülbülleri
Şâd şakır eden “Ya Şekûr”
Yâ Şekûr,
Yâ Gaffar,
Yâ Rahman,
Sana inandım, sana sığındım, sana güvendim Aşkına dilenci bu yürek İnsan olmak  İnsan olduk, insan kimdir bilemeden Hata yaptık, günah sularında yutkunduk, boğulduk pişmanlığın zirvelerinde Kulluğumuzu unuttum, kesretin yalancı şavkında   Gaflet uykusuna yattı kör yüreğimiz Sonunda bildik ki bize bir sen, yar imişsin Aşkına dilenci imiş deli yüreğimiz Rüsvalığımıza lütfunla, yoksulluğumuza kereminle cevap veren Allahım Sana geldik Kapında dilenciyiz Yalvarıyoruz Bize Şekûr olan adınla kerem et Allahım 
Ey Rabbim,
Ezel ve ebed sensin  
Aşk sensin, sevgili sen
|