|
Prof. Dr. Sinsi
|
Esmâü’L Hüsnâ Dualar:::::
El-Halik"
Her şeyin varlığını ve geçireceği halleri takdir eden, yaratan, yoktan vareden, büyüklükte eşi olmayan
Takdirinle âlemleri
Sen yarattın sen Yâ Hâlık
Hayy eyledin bedenleri
Can yarattın can Yâ Hâlık
Ey Sevgililer sevgilisi,
Ey yerlerin ve göklerin sultanı ulu Allahım,
Kalem-i dil ile çizmek dilerim gönlümün ahvalini Derunumda senin hasretin, derya-yı gam içre süzülmekteyim Kainatın üzerine düşen nuruna yandım Felek, hâk hâk diye dönerken, geceler gündüze, gündüzler geceyle visale ererken, şaşkınlığım bir tufana dönüşür Senin nurun, senin merhametin sinmiş el attığım her şeye Çeker beni beni kendine
Göklerinin en fevkinde nurundan bir deniz var
Her müminin kalbinde, esrarından bir iz var
Felekler aşkınla döner
Yıldızlar hep yanar söner
Ay gökyüzündeki fener
Gün yarattın gün Yâ Hâlık
Ey alemlerin rabbi olan Allahım,
Ey Hâlık,
Yaradanım,
Sen ol! dedin oldu cümle mahlukat, hizaya girdi kainat Âdem’in çocuklarına armağan ettin bütün güzellikleri Eşref-i mâhlukat dedin Altı günde bütün kainat zuhur etti Ademin yurduna nurundan ışıklar, rahmetler sundun “Sen olmasaydın, cümle kainatı yaratmazdın’ dediğin Muhammet Mustafa’yı göklerin ve yerin ışıldayan yıldızı gibi nurunla aydınlattın, halife kıldın kullarına Can verdin , ruh verdin her maddeye Ol! dedin toprağın bağrına kendinden bir ruh kattın
Cümle kainatında binbir çeşit feyiz var  
Her müminin kalbinde esrarından bir iz var
Halkeyleyip de Âdemi
Dedin “seçtim halifemi”
Altı günde yer-gök Cem’i
“Kün” yarattın “Kün” Yâ Hâlık
Yâ Hâlık,
Ey Sevgili,
En Sevgili, Sultanım, yoktan var eden, padişahlar padişahı olan büyük Allahım,
Esrar-ı dil zarımı sana bildiriyorum Bir sen biliyorsun gizlerimi, tövbelerimi, çıkmazlarımı, kahırlarımı, sevgimi, sevgisizliğimi, iyiliğimi, kötülüğümü bir sen biliyorsun Rabbim Beni riya denizlerinde bırakma Allahım Riya dalgalarında savrulanların arasından çek çıkar beni Senden ümit kesmem Sen ümidimin tek ışığı, tek dergahısın Kanayan yüreğime derman ver Allahım Sen dilersen her şey olur Senin her şeye gücün yeter Allahım
Sen ümit dergahısın, dergahında tövbekar kullarına karşılıksız temyiz var,
İsmini anan her baba
Zikrinle erer sebebe
Hemi erkek hem kız bebe
Kan yarattın kan Yâ Hâlık
Ey Alemlerin Efendisi Yüce Allahım,
Sultanım,
Yâ Hâlık,
Dünya gurbetinde mahzur kalmış ruhuma bir serinlik ver ulvi rüzgarından, kuşat beni  Bahtıma düşen her emrine uymaya hazırım Dilfirip düşlerime inayet, kalbimin karasına nihayet, ne düşerse bahtıma, Peygamber sünnetinden, sirayet ver Allahım Bana bin yürek gerek En zorlu düğümlerin çözüldüğü bir yürek ver Yâ Hâlık Şirazesi bozuk caddelerin üzerinde ben yürüyorum, zaman yürüyor Kutlu şehirler arıyorum seyrek sepirdek yollarda İbrişim kapılar gerek bana Bu sırlı kapılardan yol ver sana varayım Yüreğimin yasıyla feryatlar koparayım
Gittiğimiz her yolda senin efsunundan binlerce nurlu remiz var  
Yerin göğün tüm katları
Dolu dolu hikmetleri
Devirdin bütün putları
Din yarattın din “Yâ Hâlık”
İki cihan padişahı olan ulu Allahım,
Her şeyin mühendisi olan Yâ Hâlık,
En sevgilim,
Bu azgın kalabalıklar içinde bir tarafım hep eksik, yarım Uykularım firari Hesaplarım yanlış çıkıyor Şehirler en karanlık çağlarını yaşıyor Kisra’nın şehirlerini inşa ediyor zamane mühendisleri Büyüleniyor dimağlar Bir ortaçağ simyacısı gibi büyüleniyor büyücünün kendisi bile Şirazesi bozulmuş sözün Senin yarattıkların, yarattım diyorlar ürettiklerine Ruhumuzu öğüten bu kentlere nurundan bir ışık ver Allahım Aydınlat karanlık kentlerimizi, evlerimizi Sen ol! dersin olur Senin her şeye gücün yeter  
Yarattığın her şeyde senden efsunlu bir giz var  
|