08-23-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Esmâü’L Hüsnâ Dualar:::::
"El-Mütekebbir"
Ululuk sahibi, her şeyde ve her hadisede büyüklüğünü gösteren
Ululardan ulusun sen
Mevcudattan âlisin sen
Yardımcı dost, velisin sen
Der kullar “Ya Mütekebbir”
Yücelerin yücesi ulu Allahım,
Rabbim,
Ezberlenmiş günler devrile devrile akarken sonsuzluğa doğru, senin ülkene doğru, endişeliyim, korku doluyum Yorgun ve kederli yüreğimin tesellisi kalmadı dar-ı dünyada Dudaklarım sükuta yıkandı Şehirlerin karanlık ve üşüten sularında titremekteyim Acizliğim beni ürkütmekte Yalnızlığımın çaresi, kimsesizliğimin kimsesi sensin Ötelerin ötesinden, senin gül kokulu ülkenden rahmet yağmurları beklemekteyim Beni gördüğünü bilerek; boyun büküp senden af ve yardım diliyorum, ellerim açık, boynum bükük halimi sana arz ediyorum
Bütün ufuklarımda sen varsın  
Her adın ruhuma ayrı bir sihir  
Rüyalarımda sen, dualarımda sen varsın bir  
Kabul buyur Yâ Mütekebbir  
Büyüklükte yoktur eşin
Der diller “Ya Mütekebbir”
Sen Rabbisin kurdun kuşun
Der filler “Ya Mütekebbir”
Yâ Mütekebbir,
Yücelerin yücesi Rabbim,
Zamanın etiketi üzerinde “çabuk geçer” yazıyor Her biten gün tabutlara saklanıyor Ömrümü azaltıyor her gün batımı Hicap duyuyorum gelmeyen güne Bir rüyayı andıran bu dünya gurbetinde bin başlı bir hüzün yağmalıyor aklımı, yaralı yüreğimi Senin göklerinden gelen gül kokulu bir şefkatin ellerinde huzura kanmak istiyorum Yâ Rabbi  Bir uçtan bir uca senin büyüklüğündür gözlerimi kamaştıran Emsalsiz büyüklüğün, azametin, hikmetin karşısında eğiliyorum, yüz sürüyorum mihrabına  Kabul buyur beni
Esrarlı dergahına kabul buyur, Yâ Mütekebbir
Emsalsizdir yüceliğin
Bilinemez niceliğin
Devriyle nüh-u feleğin
Der yeller “Ya Mütekebbir”
Alemlerin Rabbi olan Allahım,
Merhametini bildirdin Merhameti senden öğrendim Şefkatini gösterdin mucizelerinle Şefkati senden öğrendim Azametini de gösterdin Büyüklüğünü gördüm Ululuğunun sınırsızlığını gördüm Esrarın karşısında dilim tutuldu Bir daha bildim ki cümle kainat senin emrindedir Sen ol! dersin, olur Sen dilemezsen olmaz Her şey göklerden gelen karar üzredir Cehaletimi bağışla Allahım  Karnesi kırıklarla dolu bir kulunum Bütün imtihanlarım kötü geçiyor Beni amel defteri geçer olandan kıl Nefsimin ordularına beni mağlup ettirme Allahım
Dergahına kabul buyur, Yâ Mütekebbir
Adını zikreden bulur
Hürmetlere layık olur
Gördüğü an mahbub olur
Gönüller “Ya Mütekebbir”
Efendim,
Ulu Sultanım,
Söz ki ucu bileylenmiş bir bıçak gibi deliyor bağrımı Teselli vermiyor gönlümün hazanına “Bir geldi mi derin ölüm uykusu/Biter bu dünyanın dedikodusu…” diyen Hayyam bile bencileyin kederli, mahzun değil Bir minyatür gibi çaresizim dünya suretinde Senin büyüklüğün karşısında ne denli küçük olduğumu öğreniyorum Ey benim ebedi sevgilim Sen bir sultan, ben kulunum Allahım  Bir çerağım, yanarım kapında Muhacir defterinden sil beni Nisan yüreğime bir ışık düşür göklerinden Aydınlat karanlıklarımı Nefsime terk etme beni Allahım
Dergahına, esrarlı dergahına kabul buyur Yâ Mütekebbir
Zatında izzetle değer
Gurur kula tuzak meğer
Karşında boynunu eğer
Tüm güller “Ya Mütekebbir”
Ey Sevgili,
En sevgili,
Yâ Mütekebbir,
Şerha şerha yarılmış gönüllerimizin çatlaklarına göklerinden nurani rahmetler düşür Allahım Kainatın sahibisin, ulusun, yücesin Her şey senin emrindedir Her şey durmaksızın seni tespih eder Büyüklüğün şüphe götürmez Allahım Senden başka sevgili görmez gözümüz bizim Her daim seni anar özümüz bizim Kalu Bela’dan beri durduğumuz sözdür sözümüz bizim
Dergahına, esrarlı dergahına kabul buyur Yâ Mütekebbir
|
|
|