Yalnız Mesajı Göster

Kendinize Engel Olmamayı Biliyor Musunuz?

Eski 08-23-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi

Kendinize Engel Olmamayı Biliyor Musunuz?

Alıntı:
sevginur tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
hizmetler kime yapiliyor? gosteris var mi?
Alıntı:
sevginur tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
diyelim ki samimiyiz niyetimizde hizmetlerimizde fakat zihinsel yônünde niyet yerlesmedi, hizmette ki kendi kendimize verilen sözler unutuluyor, sadik kalinmiyorbizimde aklimiza bunlar geldi

hizmetler lillah için yapılır,ihlas düsturu olmalıdıramaç ilayı kelimatullah tır;rabbimizi anlatmakemr-i bil maruf nehyi anil münker dir;kötülükten sakındırıp iyiliğe yönlendirmekbeşer olarak başta nefsimizin sonra çevremizdekilerin buna ihtiyacı varbazen olur ki buhranlar anaforunda oluruz bazende ümit kök salar kalbimizdesıratı müstakime talip olmak gerekir esasında,buda sürekli beslenmekle mümkündür;kuran ve sünnet yolundaşakirt yani kuran talebesi olmak istiyorsak namazlardan sonra tesbihat,efendimizin yaptığı gibi hergün 100 tövbe istiğfar,gündüzü bereketlendirmek için de gece ihyası elzemdirrabbim senle münasebetimi kavi tutmak istiyorum beni bana bırakma demeyi gönülden mi söylemek istiyorsun;öyleyse bir an bile dur olmadan aklımda ve zikrimdesin HAK için halka tesir samimi olmaktan geçer,ben yapmıyorsan yüzlerce insanlara anlatmışım sirayet eder mi?(rabbim lütfederse eder)bu teyakkuzda olmak ayrı bi hassasiyettirrabbim bunu gönlüme yerleştir,amellerimi salih kılamin

Alıntı Yaparak Cevapla