Yalnız Mesajı Göster

Margarin Ve Tereyagi Arasındaki Farki Biliyor Musunuz?

Eski 08-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Margarin Ve Tereyagi Arasındaki Farki Biliyor Musunuz?



· Her ikisi de hemen hemen aynı kaloriye sahiptir

· Tereyağı çok az daha fazla doymuş yağ oranına sahiptir 8 grama 5 gram

· Harvard Tıp Fakültesinin çalışmasına göre tereyağı ile karşılaştırılınca margarin yemek kadınlarda kalp hastalığına yakalanma olasılığını %53 artırıyor

· Tereyağı yemek, yiyeceklerdeki diğer besin öğelerinin emilimini artırıyor Tereyağının besinsel değeri yüksek olmasına rağmen margarinin çok düşüktür Çünkü katkılıdır

· Tereyağı margarinden çok daha lezzetlidir ve diğer yiyeceklerdeki tadları zenginleştirir Tereyağı yüzyıllardır bilindiği halde margarin 100 yıldan az bir süredir yapılmaktadır

Ve şimdi margarine gelelim

· Yağ asitleri çok yüksektir

· Koroner kalp hastalığı riskini üçe katlar

· Toplam kolesterolü ve LDL'yi yükseltir (Kötü kolesterol)

· HDL'yi düşürür (iyi kolesterol)

· Kanser riskini beş katına çıkarır

· Anne sütünün kalitesini düşürür

· Bağışıklık sistemini zayıflatır

· İnsülin tepkisini düşürür

İŞTE EN İLGİNÇ KISMI!

· Margarin plastikten yalnızca 1 molekül farklıdır

Kendiniz de deneyebilirsiniz: Bir paket margarin alın ve gölge bir yere koyun İki gün içinde şunları gözlemleyeceksiniz Üzerinde bir tane bile sinek yok! (Bu size birşeyler anlatmalı)

Çürümemiş ve kötü kokmamıştır Çünkü hiçbir besin değeri yoktur ve üzerinde hiçbir şey gelişmez Hatta mikro organizmalar bile yerleşmez Neden? Çünkü nerdeyse plastiktir

Alıntı Yaparak Cevapla