Yalnız Mesajı Göster

Ege Üniversitesi Hakkında

Eski 08-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ege Üniversitesi Hakkında

ege üniversitesi, 1955 yılında İzmir´de kurulmuş olan bir devlet üniversitesidir Türkiye´nin 4 üniversitesidirKampus Bornova, İzmir´dedir Kampus dışında konak´ta Atatürk kültür merkezi, Menemen´de Tarımsal Uygulama ve Araştırma merkezi, Kurudağ´da Rasathanesi, Urla´da ve Tuzla´da su ürünleri tesisleri, Mühendislik fakültesi, kimya, tekstil, gıda ve biyomühendislik [1] bölümlerine ait pilot tesisleri,Ödemiş, Bayındır, Tire ve Bergama´da meslek yüksekokullarına ait tesisleri bulunmaktadır20 Mayıs 1955 tarihinde yayınlanan 6595 sayılı kanunla kurulan ege üniversitesi, 9 Mart 1956 günü düzenlenen bir törenle eğitim-öğretim hayatına başlamıştır ege üniversitesi bünyesinde kurulan ilk fakülteler, Tıp ve Ziraat fakülteleri olmuştur Aynı öğretim yılında, yüksek Hemşirelik okulu açılmıştır Bu tarihten sonra, hızlı bir tempo ile gelişen ege üniversitesi bünyesinde; 1961 de Fen fakültesi, 1968 de Mühendislik ve Diş Hekimliği fakülteleri açılmış, 1969 da ise İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi, â??İktisadi ve Ticari Bilimler fakültesiâ? adıyla ege üniversitesi ne bağlanmıştır ege üniversitesi 1976 da üç yeni fakülte daha kazanmıştır: Güzel Sanatlar fakültesi, Eczacılık fakültesi ve Sosyal Bilimler fakültesi 1977 de Gıda fakültesi kurulurken, aynı yıl ege üniversitesi nin ikinci tıp fakültesi olarak İzmir Tıp fakültesi ve ayrıca Hukuk fakültesi kurulmuştur Aynı yıl yaşanan bir başka gelişme ise, İktisadi ve Ticari Bilimler fakültesi nin ikiye ayrılarak â??İşletmeâ? ve â??İktisatâ? fakülteleri haline dönüştürülmesi olmuştur Aynı şekilde, üniversitenin bazı bölümlerinin genişletilmesiyle, Tekstil, Makine, İnşaat, Kimya ve Yer Bilimleri fakülteleri kurulmuştur Bu arada, değişik tarihlerde, çeşitli yüksekokullar ve araştırma enstitüleri kurularak, yaklaşık yirmi yıllık bir süre sonunda, ege üniversitesi nin kuruluş süreci tamamlanmıştır 20 Temmuz 1982 tarih ve 17760 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 41 Sayılı Kanun Hükmündeki Kararname ile, ege üniversitesi iki ayrı üniversite haline dönüştürülmüş ve böylece ege üniversitesi nden bazı fakülte ve yüksekokullar ayrılarak Dokuz Eylül üniversitesi kurulmuştur Bugün ege üniversitesi ne bağlı 11 fakülte, 6 yüksekokul, 8 Meslek yüksekokulu, 1 Devlet Türk Musikisi Konservatuarı, 7 Enstitü, 6 Bölüm ve 26 Araştırma ve Uygulama merkezi vardır 2005-2006 öğretim yılı itibarıyla, ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde 40000 i aşkın öğrencisi olan ege üniversitesi nde 3000 den fazla öğretim elemanı ve yaklaşık 3500 idari personel bulunmaktadır
öğrencilerin sosyal, kültürel ve bilimsel alanlarda kendilerini geliştirmeleri üzerine kurulmuş öğrenci toplulukları ve kulüpleri mevcuttur 53 öğrenci topluluğu sağlık kültür ve Spor Daire Başkanlığı´ndaki Topluluklar Koordinatörlüğü bünyesinde bulunmaktadır ayrıca fakülte ve yüksekokullar bünyesinde de toplam 98 öğrenci kulübü faaliyet göstermektedir

Alıntı Yaparak Cevapla