Konu
:
Japon Balığı
Yalnız Mesajı Göster
Japon Balığı
08-21-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Japon Balığı
Japon Balığı
Japon balığı, sazangiller ailesinden bir balık türü
Çarprazlama yöntemi üretim ile farklı renklerde ve vücut yapısında çok çeşidi üretilmiştir
Japon balıkları soguksu da yaşayabilirler bulundukları akvaryumlarda tek cins olarak besleniyorlarsa ısıtıcıya ihtiyaç yoktur
Su sıcaklığının 25 derece üstünde olması sağlıklarını olumsuz etkiler
Koi olarak adlandırılan türevleri havuzlarda 59 cm boy, 4
5 kg ağırlığa ulaşabilirler
Yaşam AlanıAnavatanları Asya'nın az akıntılı ve durgun nehir ve gölleridir
Yabani olanlar renkli, gösterişli renklere sahip değildir
Uzakdoğu ülkelerinde büyük miktarlarda üretilerek tüm dünyaya ticareti yapılmaktadır
ÜremeGerekli şartlar ve damızlıklar sağlanırsa akvaryumda üretilmesi mümkündür
Yumurta dökerek ürerler
Yumurtlamaya hazır olan dişinin karnı şişer, erkeğin solungaç kapaklarında noktalar çıkar ve sürekli dişiyi anüs bölgesine vurarak kovalar
Yumurta döken dişinin ardından erkek spermlerini boşaltır
Balıklar izlenmeli yumurtlama bittikten sonra eşler hemen başka akvaryuma alınmalıdır
Tankın dibine misket döşemek yumurtlamadan sonra çiftlerin kendi yumartalarını yememesi için uygulanan bir yöntemdir
Yumurtaların olduğu tanka uygun miktarda metilen mavisi eklenerek, havalandırma sürekli çalıştırılmalı yumurtaların mantarlaşmasına izin verilmemelidir
Çok küçük boyutlarda yumurtadan çıkan yavru balıkları büyütmek özen ve tecrübe ister
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul