08-21-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bayramiç Meslek Yüksekokulu
frameBayramiç Meslek Yüksekokulu
Bayramiç Meslek Yüksekokulu Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi`ne bağlı olarak Bayramiç ilçesinde iki yıllık önlisans öğretimi veren meslek yüksekokulu
Bayramiç Meslek Yüksekokulu`nun misyonu öğrencilerine bahçe ziraatı, pazarlama ve gıda teknoloji alanlarında kariyerlerini başarıyla sürdürebilmeleri için gerekli bilgi, beceri ve güveni kazandırmaktadır Bayramiç MYO Bahçe Ziraatı, Çanakkale iline bağlı bir ilçe Yüzölçümü 1 590 kilometrekare, nüfusu 29 499 dur İlçe, Ezine ve Edremit arasında her türlü  
Pazarlama ve Gıda Teknolojisi alanlarında iki yıllık önlisans eğitimi verir
Türkiye çapında liselerden mezun olmuş Öğrenciler Bayramiç MYO`nun mesleki eğitim olanaklarından yararlanmaktadır
Bayramiç MYO`nun misyonuna bağlı olarak kabul edilen hedefler şunlardır:
# Öğrencileri mesleki ve teknik alanlarda iş dünyasının gerekli kabul ettiği teknik ve pratik becerilerle donatmak;
# Öğrencilere, profesyonel ve mesleki alanlarında kendilerini geliştirebilmeleri için gerekli bilgiyi ve analitik düşünceyi kazandırmak;
===Teknik Programlar Bölüm Başkanlığı===
====Bahçe Ziraatı Programı====
Bahçe Ziraatı Programında iki yıllık önlisans eğitimi verilmektedir Bu program çerçevesinde öğrencilere, meyvecilik, bağcılık, sebzecilik, mantar yetiştiriciliği ve süs bitkileri yetiştiriciliği alanlarında genelde ülkemizde özelde de bölgede tarımı yapılan bitkilerin
yetiştirme, çoğaltma, hasat ve depolama teknikleri konularında teorik ve pratik bilgi ve beceriler kazandırılmaktadır
İki yıllık eğitimi başarıyla tamamlayan öğrenciler Tekniker unvanı alarak mezun olurlar
Mezunlar, bu konularda kamu ve özel sektörde tekniker olarak görev yapabilecekleri gibi işletmecilik de yapabilirler
=====Akademik Kadrosu=====
Prof Dr Hamit Altay
Yard Doç Dr Orhan Yüksel
Yard Doç Dr Ece Turhan
====Gıda Teknolojisi Programı====
Gıda Teknolojisi Programı`nda iki yıllık önlisans eğitimi verilir Gıda endüstrisinde farklı niteliklerde hammaddeleri işleyen çeşitli sektörlerin (süt ve süt ürünleri, *****lü içkiler, bitkisel ve hayvansal yağ ürünleri, et ve et ürünleri vb ) uyguladıkları prosesler ile bu işlemler sırasında hammadde ve üründe meydana gelebilecek değişimlerin önlenmesi, gıda maddesinin standartlara uygunluğunun tespiti sektörde çalışan elemanların sorumluluk alanıdır
Ayrıca, gıda teknikerleri gıda bozulmaları, gıda muhafaza yöntemleri, gıdayı meydana getiren bileşenler ve gıda kontrolü hakkında da bilgi sahibi olurlar Programın amacı, gıda bilim ve teknolojisi konusunda eğitim vererek gıda sektöründe ara eleman ihtiyacını karşılayacak kalifiye elamanları yetiştirmektir Gıda Teknolojisi Programından mezun olan öğrenciler Gıda Teknikeri unvanı alırlar
Teorik bilginin laboratuar ortamında etkileşimli ve uygulamalı olarak desteklenmesiyle eğitimin düzeyi sürekli en üst seviyede tutulmaktadır Ayrıca öğrencilerin mezun olabilmeleri için kabul edilen iş yerinde 30 günlük staj yapmaları zorunludur 2005 yılında Leonardo da Vinci Hareketlilik Projesi kapsamında seçilen 4 öğrenci İspanya`da 13 haftalık
Görev Başı Eğitimi almıştır
Eğitimin kalitesinin arttırılması için sektörün ihtiyacı olan Gıda Teknikeri standartları sürekli güncellenmekte, buna bağlı olarak program geliştirme, güncellenmiş araştırma ve uygulama biçimlerinin programa kazandırılma çalışmaları aralıksız sürdürülmektedir
=====Akademik Kadrosu=
Ögr Gör Hülya Demir
Öğr Gör Nazan Çevik
===İktisadi ve İdari Programlar Bölüm Başkanlığı===
====Pazarlama Programı====
İş hayatında işletmelerde pazarlama biriminin sevk ve idaresinde, yöneticilere yardımcı olacak veya kendi adına iş yeri açıp çalıştırabilecek, ara insan gücü yetiştirmeyi amaçlayan iki yıllık bir yüksek öğretim programıdır
Satış Yönetimi Reklamcılık olarak iki dala ayrılır
Satış Yönetimi Dalı kendi adına veya işyerine bağlı olarak işletmenin satış faaliyetlerini gerçekleştirmek amacıyla müşterilerle yüz yüze görüşerek müşterilerin ihtiyaçlarını belirleyip bu ihtiyaçlarını karşılamak için istediği tatmin vasıtasını sunan, onların sorunlarına yardımcı olmak amacıyla satış yönetiminde çalışacak nitelikli eleman yetiştirmeyi amaçlayan daldır
Reklamcılık kendi adına veya bir işyerine bağlı olarak işletme ile müşteriler arasında ilişkiyi farklı araçlarda olumlu yönde geliştirilen, ürün fikir ve kişileri hakkında kamuya olumlu biçimde tanıtmak için yapılacak tüm faaliyetlerde görev alabilecek nitelikli eleman yetiştirmeyi amaçlayan daldır
Bu dallara bağlı olarak Pazarlama programından mezun olan öğrenciler,  Meslek Elemanı, Satış Yönetimi Meslek Elemanı ve Reklamcılık Elemanı olarak mezun olurlar
=====Akademik Kadrosu=====
Öğr Gör Nevriye Ayas
Öğr Gör İbrahim Koç
===İletişim===
Adres: ÇOMÜ Bayramiç Meslek Yüksekokulu 17700 Bayramiç ÇANAKKALE
Tel: +90(286)773 25 12
Faks: +90(286)773 25 13
[mailto://bayramicmyo@comu edu tr Bayramiç MYO e-posta]
[http://bmyo comu edu tr ÇOMÜ Bayramiç Meslek Yüksekokulu İnternet sayfası ]
üniversite-taslak
Bu makale, online kullanıcı topluluğu tarafından oluşturulan ve düzenlenen özgür ansiklopedi projesi Wikipedia'nın Türkçe versiyonu Vikipedi'deki Bayramiç Meslek Yüksekokulu maddesinden kopyalanmıştır Bu makale, GNU Özgür Belgeleme Lisansı ilkeleri kapsamında özgürce kullanılabilir Pazarlama Dar anlamda, bir işletmenin ürettiği mal ve hizmetlerin piyasaya sürülmesi Geniş anlamda malın üretiminden tüketilmesine kadar, mal akımını kolaylaştırıcı işlemlerin bütünü olarak tarif edilebilir
Pazarlama bir işletmenin temel ve asli fonksiyonudur Malı veya hizmeti üretmenin nihai gayesi, satış yaparak kar sağlamaktır Dolayısiyle, işletmenin, istihsal, finansman, muhasebe, yönetim gibi diğer faaliyetleri hep pazarlamaya hizmet eder
Bir malın uygun şekilde pazarlanab
|
|
|