Yalnız Mesajı Göster

Astım - Yanlışlar

Eski 08-22-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Astım - Yanlışlar

Astım hakkında etrafta bir çok söylence (yanlış bilinen, uydurma) dolaşır Bazen yıllardır astım hastası olan insanlar bile yanlış şeyler bilirler Aşağıda, astım hakkında duyabileceğiniz söylencelerden bazı örnekler bulacaksınız:YanlışlarAstım sadece nefes almakta zorluk çekilmesinden ibarettir Bazen gelip bazen geçen bir hastalıktır

Astım süreklilik arzeden kronik bir durumdur ve hava yolu iltihaplanması kalıcı olabilir Bu durum fazla semptom yaşamadığınız zamanlarda bile böyledir Astım tedavi edilmediği takdirde bu iltihaplanma uzun vadede akciğer fonksiyonu kaybına yol açabilmektedir

Astım psikolojik bir rahatsızlıktır

Astım, akciğerlerinizdeki hava yollarında yerleşik, kronik bir hastalıktır Hep sizinledir, ancak semptomlarınız bazen daha da kötüleşir ve bu psikolojik olarak da sizi rahatsız edebilir

Astım sürekli bir sağlık durumu olduğu için, semptomlarını kontrol altında bulundurmak ve krizleri önlemek amacıyla, çoğu yetişkin ve çocuk astım ilaçlarını düzenli olarak almak zorundadır

Astım daha çok duygusal insanlarda görülür

Astıma neden olan şey duygular değildir Ancak, bağırma, ağlama veya çok gülme gibi duygusal stresler nedeniyle, zaten var olan astımınız kötüleşebilir

Astım büyüyünce geçen bir hastalıktır

Bazen büyüdükçe, astımın şiddetti azalabilmektedir Ancak, bu durum çoğunlukla böyle olmadığı gibi, büyüdükçe kötüleşebilir de Ayrıca şunu da unutmayın ki, fazla astım semptomu yaşamıyor olmanız astımınızın iyileştiği anlamına gelmez

Astımlı kişiler spor yapamaz

NBA yılzdızları Isaiah Thomas ve Dominique Wilkens, Olimpiyat şampiyonu atlet Jackie Joyner-Kersee ve şampiyon yüzücü Amy van Dyken bu söylencenin gerçeği yansıtmadığının yaşayan kanıtlarıdır

Alıntı Yaparak Cevapla