Konu
:
Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi
Yalnız Mesajı Göster
08-21-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
120pxMÜTEF logosu
Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Marmara Üniversitesi
rektörlüğüne bağlı olarak Rektör bir üniversitenin akademik ve idari olarak en üst düzey yetkilisidir
Latince kökenlidir ve bu dilde `yöneten` anlamına gelir
Kelime, Hristiyanlık dininde kilisedeki idarecilerden birinden türetilmiştir
Özellikle Anglikan ve Katolik kiliselerinin bazılarında rektörler vardır
lisans düzeyinde Lisans (Fransızca: license) ile aşağıdakilerden biri kastedilmiş olabilir:
eğitim- öğretim yapılan yükseköğretim kurumu
==Tarihçe==
Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi, 27 Ağustos 1976 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı`na bağlı olarak bugünkü Haydarpaşa Endüstri Meslek Lisesi`nin bulunduğu tesislerde faaliyete başladı
20 Temmuz 1982 tarihinde, 41 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Marmara Üniversitesi`ne bağlandı
Fakültenin amacı Anadolu Teknik Lisesi, Teknik Lise ve Endüstri Meslek Liselerine öğretmen yetiştirmektir
==Bölümler==Bilgisayar ve Kontrol Öğretmenliği (1
öğretim İngilizce / 2
öğretim Türkçe)Elektrik ÖğretmenliğiElektronik ve Haberleşme Öğretmenliği (1
öğretim İngilizce / 2
öğretim Türkçe)Enerji ÖğretmenliğiHazır Giyim ÖğretmenliğiMatbaa ÖğretmenliğiMekatronik ÖğretmenliğiMetal ÖğretmenliğiOtomotiv ÖğretmenliğiTalaşlı Üretim ÖğretmenliğiTasarım ve Konstrüksiyon ÖğretmenliğiTekstil ÖğretmenliğiTekstil Terbiye Öğretmenliği
Linkler[http://www
tef
marmara
edu
tr/ Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Resmî İnternet Sitesi][http://www
martef
org/ Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Öğrenci Platformu]
Bu makale, online kullanıcı topluluğu tarafından oluşturulan ve düzenlenen özgür ansiklopedi projesi Wikipedia'nın Türkçe versiyonu Vikipedi'deki Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi maddesinden kopyalanmıştır
Bu makale, GNU Özgür Belgeleme Lisansı ilkeleri kapsamında özgürce kullanılabilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul