08-21-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mahir Günşiray
Mahir Günşiray (d 10 Ağustos 10 Ağustos Gregorian Takvimine göre yılın 222 günüdür Sonraki sene için 143 (Artık yıllarda 144) gün var
1960 İstanbul) Sinema, tiyatro ve dizi oyuncusu
Sanatçı
Orhan Günşiray`ın oğlu olan Mahir Günşiray, Hacettepe Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Devlet Konservatuarı, Tiyatro Bölümü mezunudur Leeds Universitesi, The Workshop Theatre`da yüksek lisans yapıp, Mimar Sinan Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Sahne ve Görüntü Sanatları Bölümü`nde eğitim almıştır
Bursa Devlet Tiyatrosu, İstanbul Devlet Tiyatrosu, Orhan Günşiray   (d 1926 - İstanbul)   Sinema sanatçısı
Tiyatro Stüdyosu, ``Theatre an der Ruhr`` (Almanya), Tiyatro Stüdyosu İstanbul`da kurulu olan bir özel tiyatrodur
Tiyatro Ti ve Tiyatro Oyunevi`nde çalışan sanatçı, ayrıca sinema ve dizi filmlerde de rol almış, Tiyatro Oyunevi İstanbulda yerleşik olan özel bir tiyatro kuruluşudur
Samuel Beckett`in Film adlı video filmini yönetmiştir (1985)
1987`den bu yana çeşitli üniversite ve özel eğitim kurumlarında (özel tiyatrolar) eğitmenlik yapmakta, halen kurucularından olduğu
Tiyatro Oyunevi`nde çalışmaktadır
===Filmografisi===Gitmek - 2007 Kaybolan Yıllar - 2006 Tiyatro Oyunevi İstanbulda yerleşik olan özel bir tiyatro kuruluşudur
Sağır Oda - 2006 Seni Çok Özledim - 2005 Ayışığı Neredesin - 2004 Çaylak - 2003 Parçalanma - 1998 Yer Çekimli Aşklar - 1995 Avrenos`un Müşterileri - 1995 Metamorfoz - 1992 Sarı Tebessüm - 1992 Seni Seviyorum Rosa - 1992 {
Kaldırım Serçesi - 1989 Ayaşlı ve Kiracıları - 1989 Baharın Bittiği Yer - 1989 Dudaktan Kalbe - 1988 Bebek - 1979 Oğlum Oğlum - 1965
Linkler[http://www imdb com/name/nm0348337/ IMDb`de Mahir Günşiray][http://www sinematurk com/person php?action=goToPersonPage&id=2510 Sinema Türk`te Mahir Günşiray]
Bu makale, online kullanıcı topluluğu tarafından oluşturulan ve düzenlenen özgür ansiklopedi projesi Wikipedia'nın Türkçe versiyonu Vikipedi'deki Mahir Günşiray maddesinden kopyalanmıştır Bu makale, GNU Özgür Belgeleme Lisansı ilkeleri kapsamında özgürce kullanılabilir
|
|
|