Konu
:
Metge
Yalnız Mesajı Göster
Metge
08-21-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Metge
METGE PROJESİ (Mesleki Teknik Eğitimi Geliştirme Projesi)
METGE Projesi Milli Eğitim ve Milli Eğitim Bakanlığı
Kültür Bakanlığı Mesleki Teknik Öğretim Dairesi tarafından Ekim 2002`de başlatılan bir projedir
Kültür Bakanlığı milli kültürümüzü araştırmak, değerlendirmek ve yaşatmak gayesiyle kurulmuş bakanlık
Kültür Bakanlığı 13 Temmuz 1971 tarihinde kurularak kültür hizmetlerini Milli Eğitim Bakanlığından devralmıştır
1971den 25 Kasım 1981 tarihine kadar Kültür Bakanlığı olarak görev yapan bakanlık, bu tarihte kaldırıldı
Turizm ve Tanıtma Bakanlığı ile birleştirilerek, Kültür ve Turizm Bakanlığı oldu
1987de kurulan Özal hükümetinde Kültür ve Turizm Bakanlığı birbirlerinden ayrılarak "Kü
Atatürk Meslek Lisesi, Haydarbaşa Ticaret lisesi ve Sedat Simavi Endüstri Meslek Lisesi, proje okulları olarak kabul edilmişlerdir
METGE Projesinde izlenen yöntem AR-GE modeli araştırma yöntemidir
İzlenen yöntemin ayrıntıları şunlardır;
Var olan durumun belirlemesi
Mevcut durumu geliştirmek için plan yapılması
Hazırlanan planın uygulanması
Elde edilen sonuçların değerlendirilmesi
Değerlendirme sonuçlarına göre gerekli düzeltmelerin yapılması
METGE Projesinin amaçları şöyle sıralanmaktadır
Temel amaç, okulun aşağıda belirtilen niteliklere sahip olmasını sağlamaktır
Okul ile iş hayatı arasında genç ve yetişkinlerin yetiştirilmesi konusunda işbirliği sağlamak ve bir iş ortağı gibi çalışabilecek bir yapı oluşturmak
Uluslarası kurumlarla ve yerel düzeydeki işletmelerle ortak çalışarak insan kaynaklarında mesleki standartları belirleme
Belirlenen meslek standartlarında eleman yetiştirecek şekilde modüler eğitim programları hazırlama
Belirlenen meslek standartlarına uygun olarak öğretim yöntemleri ve sınav sistemini güncelleştirme
Öğrenciler için modüler yazılı materyal hazırlama
Mezunları izleme ve elde edilen bulgulara göre okulun kendini yenilemesi
Bu makale, online kullanıcı topluluğu tarafından oluşturulan ve düzenlenen özgür ansiklopedi projesi Wikipedia'nın Türkçe versiyonu Vikipedi'deki METGE maddesinden kopyalanmıştır
Bu makale, GNU Özgür Belgeleme Lisansı ilkeleri kapsamında özgürce kullanılabilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul