08-21-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
G.Gürkan Öztan
düzenle-tarihEkim 2006
G Gürkan Öztan (?) Türk akedemisyen
İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu olan G Gürkan Öztan, İstanbul Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde Türkiye`de Uluslaşma Sürecinde Milliyetçiliğin Kadın İmgesi adlı yüksek lisans tezini hazırladı Hala aynı fakültede araştırma görevlisi olarak çalışan ve doktora eğitimine devam eden Öztan`ın başta Toplum ve Bilim, Doğu Batı, Bilgi ve Bellek ve Eğitim-Bilim-Toplum olmak üzere çeşitli dergilerde yayımlanmış makaleleri, gazete yazıları, çevirileri ve kitap incelemeleri bulunmaktadır
===Yayımlanan Makaleleri
:Türk Milliyetçiliğinde Taşra Fetişizmi ve Toplumsal Cinsiyet" (İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İstanbul Üniversitesi`ne bağlı, 1979`da eğitim vermeye başlayan fakülte İlk adı Siyasal Bilimler Fakültesidir 22/06/1986 tarih ve 3286 sayılı Kanunla "Siyasal Bilgiler" adını almıştır Fakülte binası İstanbul Üniversitesi`nin Beyazıt`ta bulunan merkez kampusu içerisinde yer almaktadır Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler ve İşletme olmak üzere üç bölümü mevcuttur
Doğu Batı, no: 38, Ağustos-Eylül-Ekim 2006)
:"Politik Olan" a İtibarını İade Teşebbüsü: Hannah Arendt Üzerine" (Doğu Batı, no: 36, Şubat-Mart-Nisan 2006)
:"Türkiye`de Öjeni Düşüncesi ve Kadın" (Toplum ve Bilim, sayı: 105, 2006)
:"Türkçülüğün Popüler Dergisi: Çınaraltı" (Hande Özdamar ile birlikte) (Bilgi ve Bellek, Yıl:2, Sayı: 4, Yaz 2005)
:"1930`ların Türkiye`sinde Milli İktisat Düşüncesi ve Kadın Algısı", (Eğitim-Bilim-Toplum, sayı: 12, cilt: 3, Güz 2005)
:"David Harvey Üzerine" (Eğitim Bilim Toplum Cilt: 3, sayı: 9, Kış 2004/2005)
:"Vatanseverlik-Milliyetçilik Tartışması Üzerine: ABD-Türkiye Karşılaştırmalı Örneği" (Siyasi İlimler Türk Derneği III Lisansüstü Konferansı`na 12 11 2005 Tarihinde Sunulan Tebliğ)
:"Türkiye`de Futbol ve Sınıf Bilinci" (19-20 Kasım 2005 Tarihinde Yapılan Tüsam 2 Sınıf Araştırmaları Sempozyumuna Sunulan Tebliğ)
:"Liberalizmde Geri Adım" (Agora, sayı: 4, Eylül-Ekim 2005)
:"Militarizm, Militarizasyon, Bugünü ve Türkiye" (Agora, sayı: 2, Mayıs-Haziran 2005)
Bu makale, online kullanıcı topluluğu tarafından oluşturulan ve düzenlenen özgür ansiklopedi projesi Wikipedia'nın Türkçe versiyonu Vikipedi'deki G Gürkan Öztan maddesinden kopyalanmıştır Bu makale, GNU Özgür Belgeleme Lisansı ilkeleri kapsamında özgürce kullanılabilir Doğu Batı ilk sayısı Kasım 1997`de yayınlanan 3 aylık akademik ve entelektüel bir düşünce dergisidir Tarih, felsefe, psikoloji, sosyoloji, düşünce tarihi, kültürel araştırmalar gibi konularda makaleler yayımlar
|
|
|