Konu
:
Freertos
Yalnız Mesajı Göster
Freertos
08-22-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Freertos
FreeRTOS pek çok mikrokontrolöre taşınabilen Mikrodenetleyici
gömülü cihazlar için tasarlanmış gerçek zamanlı işletim sistemidir
GPL lisansının değiştirilmiş bir şekli altında dağıtılmaktadır
Bu lisans kullanıcıya ait GNU Genel Kamu Lisansı
kodların kapalı kalmasını bunun yanında Haber ve bilgiler gönderilirken iletişimde kolaylık sağlamak amacıyla bazen, mesajda kullanılan harf, sözcük ya da sözcük grupları belirli bir kurala göre başka simgelerle değiştirilir
Bu amaçla kullanılan simgeler sistemine kod denir
kernel` in açık kaynak olarak kullanılmasına izin vermektedir buda FreeRTOS` un ticari kullanımını kolaylaştırmaktadır
FreeRTOS` ücretsiz olarak indirilip kullanılabilmektedir
Desteklediği mimariler;
ARM Cortex-M3İşletim sistemi çekirdeği kısaca çekirdek (kernel), işletim sisteminin kalpkalbidir
Sistem açılırken belleğe yüklenir ve sistem kapatılıncaya kadar bellekte kalır
ARM architecture ARM7 AVRAVR Atmel firmasının üretmiş olduğu 8 bitbitlik RISC mimarisine sahip mikrodenetleyicidir
Ucuz ve hızlı çalışan bir mikrodenetleyici ailesidir
2 KB ile 128 KB arasında değişen kapasitelerde yazılıp-silinebilen belleğe sahiptir
x86 PIC mikrokontrolör PIC18 Renesas H8/S MSP430 HCS12 8052 MicroBlaze
Kurulum işlemi her türlü mimari için önceden hazırlanmış konfigurasyon işlemi ile gerçeklştirilebilir
FreeRTOS işdüzenleyicisi küçük ve basit olacak şekilde tasarlanmıştır
FreeRTOS CORTEX-M3 mikrokontrolörleri için tasarlanmış gerçek zamanlı bie kernel` e sahip ilk işletim sistemi olmuştur
Linkler
[http://www
freertos
org FreeRTOS Resmi Sitesi]
Bu makale, online kullanıcı topluluğu tarafından oluşturulan ve düzenlenen özgür ansiklopedi projesi Wikipedia'nın Türkçe versiyonu Vikipedi'deki FreeRTOS maddesinden kopyalanmıştır
Bu makale, GNU Özgür Belgeleme Lisansı ilkeleri kapsamında özgürce kullanılabilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul