Yalnız Mesajı Göster

Afyon Yöresi Halk Kültürü Yiyecek Ve İçecekler

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Afyon Yöresi Halk Kültürü Yiyecek Ve İçecekler




Yiyecek ve içecekler




Parmak Sucuk


Ege Bölgesinde bulunan yöre mutfak açısından daha çok İç Anadolu Bölgesine benzemektedir Et yemekleri, sebze yemekleri ve hamur işi afyon mutfağında önemli yer tutmaktadır Afyon kaymağı ve sucuğu ilede oldukça meşhur bir yöredir Afyon kaymağı yöre ekonomisine oldukça önemli katkı sağlamaktadır Afyon yöresi yemekleri aşağıdaki gibidir;

Afyon Sucuğu
Kaymaklı Şeker
Ekmek Kadayıfı
Özbek Pilavı
Paçık
Haşlama
Afyon Salatası
Patlıcan Böreği
Sırt Dolması
Haşhaş Helvası
Mercimekli Bükmesi
Ağzı açık
Haşaşlı Yaprak sarması
Afyon Lokumu

Kaynak : Wikipedia

Alıntı Yaparak Cevapla