Konu
:
Afyon Yöresi Halk Kültürü Yiyecek Ve İçecekler
Yalnız Mesajı Göster
Afyon Yöresi Halk Kültürü Yiyecek Ve İçecekler
08-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Afyon Yöresi Halk Kültürü Yiyecek Ve İçecekler
Yiyecek ve içecekler
Parmak Sucuk
Ege Bölgesinde bulunan yöre mutfak açısından daha çok İç Anadolu Bölgesine benzemektedir
Et yemekleri, sebze yemekleri ve hamur işi afyon mutfağında önemli yer tutmaktadır
Afyon kaymağı ve sucuğu ilede oldukça meşhur bir yöredir
Afyon kaymağı yöre ekonomisine oldukça önemli katkı sağlamaktadır
Afyon yöresi yemekleri aşağıdaki gibidir;
Afyon Sucuğu
Kaymaklı Şeker
Ekmek Kadayıfı
Özbek Pilavı
Paçık
Haşlama
Afyon Salatası
Patlıcan Böreği
Sırt Dolması
Haşhaş Helvası
Mercimekli Bükmesi
Ağzı açık
Haşaşlı Yaprak sarması
Afyon Lokumu
Kaynak : Wikipedia
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul