Konu: Ray Sigorta
Yalnız Mesajı Göster

Ray Sigorta

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ray Sigorta

Ray Sigorta, 1958 yılında kurulan Türkiye üzerinde faaliyet gösteren sigortacılık şirketi
Türkiye'de devlete ait olup taşımacılık yapmakta olan şirketler; Türk Hava Yolları, Türkiye Denizcilik İşletmeleri, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları ve PTT'nin girişimleri ile 1958 yılında kurulmuştur İlk senelerinde özellikle nakliyat endüstrisine dayalı sigorta branşlarında faliyet gösterdi
1992 yılında alınan özelleştirilme kararı ile Doğan Holding'in bünyesine katıldı 2007 yılında Orta ve Doğu Avrupa'ta faaliyet gösteren sigorta gruplarından biri olan Avusturya merkezli Vienna Insurance Group (VIG) tarafından satın alındı VIG'in 7426'lık hissesini satın aldığında mevcut ortaklık yapısını oranında Doğan Holding'in hisse payı ve İMKB'de işlem gören %5,74 halka açık pay oluşturmaktadır

Doğan Holding

Yönetim Kurulu Başkanı: Aydın Doğan * Yönetim Kurulu Başkan Vekili: İmre Barmanbek * Yönetim Kurulu Başkan Vekili: Vural Akışık

Diğer yönetim kurulu üyeleri: Mehmet Ali Yalçındağ * Arzuhan Doğan Yalçındağ * Vuslat Doğan Sabancı * Hanzade Doğan Boyner * Zekeriya Yıldırım * Taylan Bilgel * Ali İhsan Karacan * Ragıp Nebil İlseven

Enerji

Petrol Ofisi Erk Petrol Kıbrıs Türk Petrolleri Petrol Ofisi Gaz İletim Petrol Ofisi Oil Financing Petrol Ofisi Alternatif Yakıtlar Petrol Ofisi Gürcistan D-Tes

Medya

Doğan Yayın Holding D-Smart

Turizm

Milta Milta Kemer Işıl Club Bodrum Milta Milta Bodrum Marina Işıl Tur Doğan Havacılık

Sanayi

Çelik Halat Ditaş Doğan Organik Ürünler

Ticaret

Milpa Hürriyet Pazarlama Doğan Otomotiv Ortadoğu Otomotiv Anadolu Otomotiv

Finans

Ray Sigorta DD Mortgage Marbleton Property Fund

Değeri: Yükselen $7,7 milyar USD (2007) Çalışan sayısı: 16467 (2007)

Borsa sembolü: (İMKB: DOHOL) Web sitesi: doganholdingcomtr

Türk şirket ile ilgili
Kaynak : Wikipedia

Alıntı Yaparak Cevapla