Konu
:
Haccp
Yalnız Mesajı Göster
Haccp
08-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Haccp
HACCP
, gıda işletmelerinde, sağlıklı gıda üretimi için gerekli olan hijyen şartlarının
(personel hijyeni, ekipman hijyeni, hammadde hijyeni, ortam hijyeni, vb
)
belirlenerek bu şartların sağlanması, üretim ve servis aşamasında tüketici açısından sağlık riski oluşturabilecek nedenlerin belirlenmesi ve bu nedenlerin ortadan kaldırılması temeline dayanan bir ürün güvenilirliği sistemidir
HACCP, İngilizce
H
azard
A
nalysis and
C
ritical
C
ontrol
P
oint - Tehlike Analizi ve Kritik Kontrol Noktaları ifadesinin kısaltmasıdır
Sistem, ürün güvenliğini etkileyen tehlikelerin önceden belirlenmesi ve kontrol altına alınmasını sağlayan sistematik bir yaklaşımdır
Kaynak : Wikipedia
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul