08-20-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Harput Yöre Mutfağı
Yöre mutfağı
Dilber dudağı adı verilen tatlı
Elazığ-Harput mutfağı yörenin özelliklerine bağlı olarak çok büyük çeşitlilik ve zenginlik gösterir İlin kendine has ve kendi ismiyle anılan pek çok yemeği vardır Bu yemekler Türkiye'nin birçok yöresinde Elazığ yemeği olarak yapılmaktadır Kellecoş, İşgene, Harput köfte,içli köfte, taş ekmeği, peynirli ekmek (peynir ve şeker), patile, fodula, gömme, ufalama, sırrın, keşkek, tahana, orcik, dut pekmezi, tulum peyniri, şavak peyniri, söğürtme, ışkın, pirpirim, Heside, Gaygana, Pestilli Yumurta, çiğ köfte, Dolangel, Kalbur Hurması, dilber dudağı, Elazığ'a has yemek ve tatlılara örnek olarak verilebilir
Yöreye ait üzüm ve cevizden yapılan orcik ve pestil, tulum peyniri, dut unu, çedene kahvesi veya lezzetli buzbağ şaraplarından, el sanatları ürünleri, iğne oyaları, yerel halılar, kilimler, bakır ve yemenilere
Kaynak : Wikipedia
|
|
|