Konu
:
Antioksidan
Yalnız Mesajı Göster
Antioksidan
08-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Antioksidan
Sebze ve meyvelerler bolca antioksidan içerir
Antioksidan
veya
yükseltgeme önleyici
, yağların otoksidasyonunu yavaşlatan madde
Canlılarda, kimyasal süreçler
(prosesler)
, özellikle oksitlenme, serbest radikallerin oluşmasına neden olur
Yüksek derecede reaktif olan serbest radikaller farklı moleküller ile kolayca reaksiyona girebilir ve böylece hücrelere, canlıya zarar verebilir
Antioksidanlar serbest radikallerle reaksiyona girerek (onlarla bağ kurarak) hücrelere zarar vermelerini önler
Bu özellikleriyle hücrelerin anomalileşme, ve sonuç olarak tümör oluşturma risklerini azalttıkları gibi, hücre yıkımını da azalttıkları için, daha sağlıklı ve yaşlılık etkilerinin minimum olduğu bir yaşam yaşama şansını yükseltir
Kaynak : Wikipedia
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul