Yalnız Mesajı Göster

Antioksidan Antioksidanların Gıdalardaki Fonksiyonu

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Antioksidan Antioksidanların Gıdalardaki Fonksiyonu




Antioksidanların gıdalardaki fonksiyonu
Belirli bir bileşik, bileşiklerin karışımı veya böyle bileşikleri içeren doğal kaynaklı antioksidanların aktivitesi serbest radikalleri tutabilme, onları bozundurabilme veya singlet oksijeni yakalayabilme kabiliyetlerine veya öteki bileşikleri sinerjist veya metal şelatlar olarak etkilemelerine bağlıdır Doğal kaynaklı antioksidanlar çok defa çok sayıdaki bileşiğin kombinasyonu olarak bir arada bulunur Böylece doğal kaynaklı antioksidanların elde edildiği kaynağa bağlı olarak etki şekilleri değişik olabilir ve çok sayıda mekanizma iştirak edebilir

Kaynak : Wikipedia

Alıntı Yaparak Cevapla