08-20-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Jandarma Eğitim Komutanlığı
Kuruluş
1975
Lağv
Ülke
Türkiye
Bağlılık
Türk *****lı Kuvvetleri
Kod
Tipi
Kolordu
Görevi
Büyüklük
Üst birimi
Jandarma Genel Komutanlığı
Birimleri
Sorumluluk Bölgesi
Merkezi
Ankara
Muharebeleri
Komutanı
Osman Eker
Kurmay başkanı :
1 Nişan
2 Nişan
3 Nişan
4 Nişan
Jandarma Eğitim Komutanlığı Jandarma Genel Komutanlığı'na bağlı komutanlıklardan birisidir 1975 yılında Ankara-Güvercinlik'te Jandarma Eğitim Tümen Komutanlığı olarak kurulmuş, 1985 yılında ismi Jandarma Eğitim Komutanlığı olarak değiştirilmiştir 1992 yılında Beştepe'ye, 1998 yılında ,Güvercinlik Kışlası'na taşınan komutanlık, 2005 yılında halen bulunduğu Beytepe Kışlası'na taşınmıştır
Jandarma Eğitim Komutanlığı'nın görevi komutasındaki eğitim birliklerinin eğitim ve öğretim faaliyetlerini yürütmek, Jandarma Genel Komutanlığı'nın emir ve direktiflerine uygun olarak eğitim, doktrin, taktik, teknik ve usullerini geliştirmek, birliklere ferdi eğitim, birlik eğitimi ve müşterek eğitim için eğitim desteği sağlamaktır Jandarma Eğitim Komutanlığı'na bağlı komutanlıklar şunlardır:
Jandarmagücü Komutanlığı (Beytepe, Ankara)
1 jandarma Er eğitim Tabur Komutanlığı(Kütahya)
2 Jandarma Er Eğitim Tugay Komutanlığı (Bilecik)
5 Jandarma Er Eğitim Tabur Komutanlığı (Gölpazarı, Bilecik)
Jandarma Ulaştırma Er Eğitim Tabur Komutanlığı (Söğüt, Bilecik)
3 Jandarma Er Eğitim Tugay Komutanlığı (Zonguldak)
4 Jandarma Komando Eğitim Tugay Komutanlığı (Foça, İzmir)
6 Jandarma Komando Eğitim Alay Komutanlığı (Kırkağaç, Manisa)
7 Jandarma Komando Eğitim Alay Komutanlığı (Yenifoça, İzmir)
10 Jandarma Er Eğitim Alay Komutanlığı (Bornova, İzmir)
116 Jandarma Er Eğitim Alay Komutanlığı (Çanakkale)
3 Jandarma Er Eğitim Tabur Komutanlığı (Ezine, Çanakkale)
121 Jandarma Er Eğitim Alay Komutanlığı (Serinyol, Antakya)
JAKEM Komutanlığı (Nevşehir)
Jandarma Komando Tatbikat Kontrol Merkezi Komutanlığı (Vize, Kırklareli)
Türk *****lı Kuvvetleri
Genelkurmay Başkanlığı
Özel Kuvvetler Komutanlığı
Türk Kara Kuvvetleri
1 Ordu 2 Ordu 3 Ordu Ege Ordusu
Türk Hava Kuvvetleri
11 Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı 12 Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı 1 Hava Kuvvet Komutanlığı 2 Hava Kuvvet Komutanlığı Hava Lojistik Komutanlığı Hava Eğitim Komutanlığı
Türk Deniz Kuvvetleri
Donanma Komutanlığı Kuzey Deniz Saha Komutanlığı Güney Deniz Saha Komutanlığı Deniz Eğitim Komutanlığı
Sahil Güvenlik Teşkilatı
Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığı Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı Sahil Güvenlik Hava Komutanlığı Sahil Güvenlik Eğitim ve Öğretim Komutanlığı Sahil Güvenlik İkmal Merkezi Komutanlığı
Jandarma Genel Komutanlığı
Jandarma Eğitim Komutanlığı Jandarma Okullar Komutanlığı JAKEM Jandarma Arama ve Kurtarma Komutanlığı Jandarma Asayiş Bot Komutanlığı Jandarma Motosikletli Asayiş Komutanlığı
Kaynak : Wikipedia
|
|
|