Yalnız Mesajı Göster

Necat Birinci

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Necat Birinci

Necat Birinci, (d 5 Kasım 1943 Sürmene, Trabzon) Türk edebiyatçı ve öğretim üyesidir TBMM 23 Dönem milletvekillerini seçmek için yapılan 2007 Türkiye Cumhuriyeti Milletvekili Genel Seçimleri'nde İstanbul'dan Adalet ve Kalkınma Partisi adayı olarak İstanbul Millietvekili seçildi
İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nden mezun oldu Yüksek lisans ve doktorasını aynı fakültede tamamladı 1990'da doçent, 1996'da profesör oldu Kuzey Kıbrıs'ta Doğu Akdeniz Üniversitesi'nde misafir öğretim üyesi olarak görev yaptı Daha sonra bir süre liselerde edebiyat öğretmenliği yaptı İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde öğretim üyesi olarak ders verdi Necat Birinci'nin Yeni Türk Edebiyatı ağırlıklı olmak üzere 62 makalesi ve inceleme, araştırma, metin neşri olmak üzere 68 kitabı yayınlanmıştır
Atatürk Yüksek Kurulu, Türk Dil Kurumu Bilim ve Yürütme Kurulu Üyeliği'nde bulundu İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Yürütme Kurulu Üyeliği, Türkiyat Araştırma Merkezi Müdür Yardımcılığı, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Başkanlığı görevlerini üstlendi Mill Eğitim Bakanlığı Müsteşarlığı görevini yürüttü
22 Temmuz 2007 tarihinde TBMM 23 dönem üyelerini belirlemek için Türkiye'de yapılan seçimle Türkiye Büyük Millet Meclisi milletvekili oldu Milletvekilliğinin birinci senesinde yasama dokunulmazlığının kaldırılması için 11 fezleke verilerek hakkında en çok fezleke verilen milletvekili oldu

Kaynak : Wikipedia

Alıntı Yaparak Cevapla