08-20-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Osman Pamukoğlu Ünlü Sözleri Ve Konuşmaları
Ünlü Sözleri ve Konuşmaları
'Kaçarak özgür olunmaz '
'Özgür olmayan erdemli olamaz '
'Hayat eylemdir Eylem getirmeyen fikir sahtedir '
'Vatan sevgisiyle harmanlanmış fedakarlık duygusu, dejenere insanlara basit gelir '
'Sakın oylar bölünmesin lafı, siyas rakiplerinden korkan ve onları durdurmaya çalışanların sarıldığı bir sözdür ve yosun bağlamıştır Aldanmayın  '
'Bir insanın başına gelebilecek en kötü iki şey cahil bırakılmak ve aptal yaradılışlı olmaktır Bunların ikisi de bir araya gelmişse bırak ipini gitsin '
'Onlar serbest Biz de serbestiz '
'Horoz, dünyanın her yerinde horozdur Horoz resmi çizilip altına horoz yazılmaz ' - İran tarafındaki *****istlerin *****ist olduğunu kanıtlamasını isteyen dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'e söylemiştir
'Dünya üzerinde rüşvet vermeden devlet kurmuş tek millet biziz '
'İyi bir siyasetçinin karısı dul, parası puldur '
'Yaşasın vatan, yaşasın Türk Milleti!'
'Zihin fukara olunca fikir ukala olur '
'Siz savaşla ilgilenmeyebilirsiniz, savaş sizinle ilgilenir Savaş kazananıda yorar Ölüm her şeyi eşit yapan doğal sonuçtur Ölümden korkmayan ölmez; ölüm kendine koşanları hiçbir zaman vurmaz Ölüm korkusu, ölüm açısından daha şiddetlidir Ölüm teşkilatının bir anlamı yoktur Size yol gösterdim de diyebilirsiniz, ama askeri manada emir vermedim Kahramanlara emir verilmez '
'Sonunu düşünen kahraman olamaz' - "Unutulanların dışında yeni bir şey yok" kitabından
'Ben askerime leş toplatmam ' - Kato (Karanlık Dağ) Operasyonunda, Osman Pamukoğlu'nun operasyonu yürüttüğü noktaya gazeteciler gelir ve fotoğraflarını çekmek için öldürülen 400 *****istin cesetlerinin toplanmasını isterler Fakat bu cevapla karşılaşırlar
'Duvarları konuşturacağım, duvarları ' - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın 5 mayıs 2007'de Dolmabahçe Sarayı'ndaki içeriği gizli tutulan buluşmasına ilişkin
Kaynak : Wikipedia
|
|
|