Yalnız Mesajı Göster

Hava Harp Okulu Askeri Eğitim

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hava Harp Okulu Askeri Eğitim

Askeri eğitim
Askeri eğitimin amacı; Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda Atatürk milliyetçiliği, demokratik, laik ve sosyal hukuk devlet ilkelerine bağlı hizmet bilincinin ve mesleki değerlerin kazandırılmasını sağlamak,öğrencilere milli birlik ve beraberliği güçlendirici ruh ve irade gücü kazandırmak,askerliğin gerektirdiği komutanlık, yöneticilik ve liderlik becerileri ile öğretme ve eğitme yeteneği kazandırmak, mesleğin güç koşullarının gerektirdiği fiziki yetenekler ile mesleki değerler bilincini kazandırmak, ferdi ve toplumsal disiplin anlayışını yerleştirmek, sosyal ve bilimsel anlayışı gelişmiş, gerekli askeri ve genel kültüre sahip, ahlaken, fikren ve bedenen gelişmiş bir kişiliğe ve üstün karakter özelliklerine sahip, pilot adayı havacı subay yetiştirmektir
Öğrencilere; askeri disiplin, askerlik ve birlik ruhunu aşılamak amacıyla Katsayılı Dersler ve değerlendirmeler kapsamında; Yıl İçi Askeri Eğitim, Komutanlık ve Liderlik Eğitimi, Tatbiki Eğitim ve Beden Eğitimi uygulamaları yaptırılarak bilişsel, duyuşsal ve devinsel alanlardaki gelişimleri sağlanmakta ve küçük birlik komutanı görevini yapabilecek yeterliğe eriştirilmektedir Ayrıca her yarıyılda komutan kanaati notu ve her Eğitim-Öğretim Yılı sonunda disiplin notu ile öğrenciler değerlendirilmektedir
Askeri eğitim içerisinde geleceğin lider ve komutanlarını yetiştirmek amaçlı çok yönlü eğitim programları da bulunmaktadır Bu eğitimler ile Harbiyelilere iletişim ve motivasyon konularında yeterlik kazandırılmakta, aynı zamanda uygulamalar ile liderlik becerisi geliştirilmektedir Yine çağın eğitim gerçeklerine uygun uygulamalar ile Proje Tabanlı Eğitimler kapsamında Genişleyen Ufuklar projeleri birebir eğitimler şeklinde uygulanmaktadır

Kaynak : Wikipedia

Alıntı Yaparak Cevapla