Konu: Su-27
Yalnız Mesajı Göster

Su-27

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Su-27

Su-27

Sukhoi Su-27 inerken

Genel Özellikler

Görev Türü

görev türü

Dönemi

Soğuk Savaş ve sonrası

Üretici

Sukhoi

Tasarımcı

tasarımcı

İlk Uçuş

20 Mayıs 1977

Hizmete Giriş

1984

Hizmetten Çıkış

hizmetten çıkış

Durumu

durumu

Başlıca Kullanıcılar

Rus Hava Kuvvetleri

Diğer Kullanıcılar

Çin, Ukrayna, Hindistan

Üretim Dönemi

üretim dönemi

Üretim Sayısı

üretim sayısı

Tasarım Maliyeti

tasarım maliyeti

Birim Maliyeti

35 mln USD

Teknik Özellikleri

Taban Tasarım

taban tasarım

Değişimleri / Türevleri

değişimleri/türevleri

Mürettebat

mürettebat

Uzunluk

uzunluk

Yükseklik

yükseklik

Kanat Açıklığı

kanat açıklığı

Pali Çapı

pali çapı

Kanat Alanı

kanat alanı

Boş Ağırlık

boş ağırlık

Yüklü Ağırlık

yüklü ağırlık

Azami Hız

azami hız

Menzil

menzil

Uçuş Yüksekliği / Servis Tavanı

uçuş yüksekliği/servis tavanı

Motor

motor

***** Donanımı

***** donanımı

Sukhoi Su-27 (Kiril alfabesinde Ğ¡y-27) (NATO rapor ismi 'Flanker') Sukhoi Tasarım Bürosu (SDB) tarafından tasarlanmış Sovyetler Birliği avcı uçağıdır Olağanüstü menzili, ağır ***** yükü, ve çok yüksek irtifada çalışma yeteneği ile Birleşik Devletlerin yeni nesil avcılarına ( F-14 Tomcat, F-15 Eagle, F-16 Fighting Falcon, ve F/A-18 Hornet olmak üzere) birebir rakip olarak düşünülmüştür
Su-27 genellikle hava üstünlüğü gerektiren operasyonlarda uçar fakat bütün çatışma durumlarında görev alabilecek durumdadır Bazıları MiG-29 Fulcrum ile arasındaki benzerlikten dolayı, Su-27'nin Sukhoi ile Mikoyan-Gurevich arasındaki rekabetten doğduğunu düşünse de Su-27 uzun menzilli hava üstünlük av-önleme uçağı olarak tasarlanmışken, MiG-29 kısa menzilli taktik destek avcı uçağı olarak tasarlanmıştır
Su-33 'Flanker-D' Filo Savunma Av-Önleme uçağı Su-27 tasarımından uçak gemisinde kullanım amacıyla geliştirilmiştir Başlıca farkları kuyruk kancası ve kanartlarıdır Bu Av önleme avcısının kullanım amacına göre en yakın muadili, MiG-29K 'Fulcrum-D'un muadili F/A-18 Hornet iken, Su-27'nin muadili F-14 Tomcattir
Su-30 iki koltuklı, çift rollü, bütün hava şartlarına uygun havadan havaya ve derin yasak görevler için uyarlanmış avcı uçağıdır
Daha ileri versiyonları, Su-34 'Fullback' vurucu avcısı ve Su-35 'Flanker-E' geliştirlmiş hava savunma avcısıdır

Kaynak : Wikipedia

Alıntı Yaparak Cevapla