Konu
:
Kırmızı Biberler Neden Bu Kadar Acı?
Yalnız Mesajı Göster
Kırmızı Biberler Neden Bu Kadar Acı?
08-21-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kırmızı Biberler Neden Bu Kadar Acı?
Kırmızı Biberler Neden Bu Kadar Acı?
Biberlerin cı olma sebebi Profesör Sue Hartley yaptığı bir deneyde ortaya çıktı
Kırmızı biberlerin neden bu kadar acı olduğunu hiç düşündünüz mü? Hepsi bitkilerle hayvanlar arasında devam eden savaşta gelişen ultra-efektif savunma sistemlerinden kaynaklanıyor
İnsanlar kırmızı biberleri ısırdığında, bitkilerin azı dişleriyle yaymak istedikleri tohumlara den gelirler
Biberler de capsinoid adı verilen bir kimyasal karışımını ağıza bırakarak intikam almış oluyor
Kuşlar tohumları bütün olarak yutuyor ve sonunda orijinal bitkiden ayrı bir noktaya getiriyor
Bu yüzden de bu durumdan etkilenmiyorlar
Profesör Sue Hartley, bu süreci yaptığı bir deneyle de gösterdi
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul