Yalnız Mesajı Göster

Kuran'da Recm

Eski 08-20-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi

Kuran'da Recm

Yahu arkadaşım,

recm vardı demek (yani insan öldürülmesine Kuran izin veriyor demek) doğruysa aşağıdaki ayetler ne için indi o zaman?

- Mâide 28 - "Andolsun ki sen, öldürmek için bana elini uzatsan (bile) ben sana, öldürmek için el uzatacak değilim Ben, alemlerin Rabbi olan Allah'tan korkarım"

- İsrâ 31 - Geçim endişesi ile çocuklarınızın canına kıymayın Biz, onların da sizin de rızkınızı veririz Onları öldürmek gerçekten büyük bir suçtur

ve benzeri pekçok ayet varNasıl böyle büyük bir çelişki olur kitapta?

"Biz Allah'ın kitabında recmi bulamıyoruz" diye sen yazmışsınNeden bulunamadığınıda ben yazdım sanaRivayet buO ayetin bulunduğu sayfayı bir hayvan yemiş,şu anda yok bulunamıyorVar mı böyle bir mantık?

Kuran'dan bahsediyoruzMüslim'den değilO Kuran'ki

Biz onları anlayasınız diye indirdik» (12/Yusuf,2); «Akledesiniz diye indirdik» (43/Zuhruf,3); «Güçlük çekesiniz diye indirmedik» (20/Tâhâ, 2); «öğüt alasınız diye kolaylaştırdık» (54Kamer,17,22,32,40 ,

''Yol gösterici (Hadi) ve yardımcı olarak Rabbin yeter'' (25:31)

''Veli olarak Allah yeter'' (4:45)

''Şahit olarak Allah yeter'' (10:29)

''Bilici olarak (Alimen) Allah yeter'' (4:70)

Vekil olarak Allah yeter'' (4:81) ,

''Hesaba çekici olarak Allah yeter'' (33:39)

''Allah Kuluna yetmez mi'' (39:36)

ve sonunda

"''Dediler ki; O'na Rabbinden ayetler indirilmeli değilmiydi?, Deki; Ayetler Allah’ın yanındadır Ben ancak apaçık bir uyarıcıyım KENDİLERINE OKUNAN KİTABI SANA İNDİRMEMİZ ONLARA YETMEDi Mi? Şüphesiz inanan bir toplum için bunda bir rahmet ve zikir vardır (29:50-51) "

Ne demek daha önce olupta sonra bulunamayacak olan????

Ayetler kimin korumasında Kuran zaten söylüyor

Namaz konusunu niye yazayım şimdi (çekinecek bir şey yok)?

Allah'ın ayetlerine eksik vardı,yoktu diyene yazsam ne olacak?

hadisler konusunu özellikle okumanı rica ederim

http://wwwspatyomcom/showthreadphp?t=4393

Varsa takılınan bir konu tekrar konuşabiliriz

Ben konumu sadece ayetler olarak yazdım ve varsa recm ayet olarak sunalım,yoksa rivayet istenirse tam 700000 tane var,seç seçebildiğin kadar

Selamlar

-

Alıntı Yaparak Cevapla