Yalnız Mesajı Göster

Kuran'da Çokeşlilik

Eski 08-20-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Kuran'da Çokeşlilik

Diyanet :
Ey Muhammed! Bunlardan (hanımlarından) dilediğini geri bırakırsın, dilediğini yanına alırsın Uzak durduklarından dilediklerini yanına almanda da sana bir günah yoktur Bu onların gözlerinin aydın olması, üzülmemeleri ve hepsinin de kendilerine verdiğine razı olmaları için daha uygundur Allah, kalplerinizdekini bilir Allah, hakkıyla bilendir, halîmdir (Hemen cezalandırmaz, mühlet verir) (Ahzab 51)

Bundan sonra, güzellikleri hoşuna gitse bile başka kadınlarla evlenmek, eşlerini boşayıp başka eşler almak sana helâl değildir Ancak sahip olduğun cariyeler başka Şüphesiz Allah, her şeyi gözetleyendir (ahzab 52)

Ey iman edenler! Yemek için çağrılmaksızın ve yemeğin pişmesini beklemeksizin (vakitli vakitsiz) Peygamber’in evlerine girmeyin, çağrıldığınız zaman girin Yemeği yiyince de hemen dağılın Sohbet için beklemeyin Çünkü bu davranışınız Peygamber’i rahatsız etmekte, fakat o sizden de çekinmektedir Allah ise gerçeği söylemekten çekinmez Peygamberin hanımlarından bir şey istediğiniz zaman perde arkasından isteyin Böyle davranmanız hem sizin kalpleriniz, hem de onların kalpleri için daha temizdir Allah’ın Resûlüne rahatsızlık vermeniz ve kendisinden sonra hanımlarını nikâhlamanız ebediyyen söz konusu olamaz Çünkü bu, Allah katında büyük bir günahtır (ahzab 53)

ben eleştirmek istemiyorum ama gelin yazın diyorsunuz lütfen
şunu söylemeli bazı uyanık diye sınıflandırabileceğimiz müslümanlar tasavvufu kendilerinin gibi gösterirlerislam ile tasavvuf tamamiyle ayrıdır benim için
buna bir çok açıklama yapabilirim ama dedim ya fazla ilgilenminmiyorum eleştirmekle
tasavvuf ilmi tamamiyle İsa'nın öğretilerine dayanırİslamın altında tutularak müslümanlara ışık tutmuşturtasavvufçular şeriatıda kabul etmezlerşeriatı bırakırlar bu isevi bir öğretidir vb
neyse herkesin dini kendine ama islam=tasavvuf değildir olamazda
sevgiyle kalın

Alıntı Yaparak Cevapla