Yalnız Mesajı Göster

İslamda Ruh,Öz Ve Yaradılış Üzerine

Eski 08-20-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

İslamda Ruh,Öz Ve Yaradılış Üzerine

Mükemmel İşte bu felsefe doğrultusunda İslamiyet'e bakılırsa onda hiçbir kötülüğe rastalayamazsınız Bu bakışla İslamiyet'i incelemek demek, akılla İslamiyet'i derinlemesine görmek demektir İşte bu bakış İslamiyet'i doğru kılandır Ancak ben kendi inancım dolayısıyla hiçbir dinde tanrısallık gözetmediğimden bu bakış açısının diğer inançlarda da aynı şekilde zuhur ettiğini öğrendim Temelde aynı felsefe ile bir çok insan böyle Tanrı'ya bakmıştır İbn-i Arabi'dan hemen sonra Mevlana İslamiyet'e böyle bakmıştır, onlardan çok önce Hallac-ı Mansur İslamiyet'e böyle bakmıştır Ve İslamiyet'in dışında hepsinden çok önce Platon'da Tanrı'ya, evrene, varlığa böyle bakmıştır Hegel'de Hristiyanlık'ta Tanrı'ya böyle bakmıştır Kısacası ben tüm inançları doğruluyorum, yeter ki kişi Tanrı'yı aklıyla görebilsin Zaten akıl kullanıldığında bir din altında etiketlenmeye gerek kalmaz, çünkü insan gerçek bilince ulaştığında tüm yapay sıfatlardan kurtulur ve İlahi olan'ın olmasını istediği insan haline gelir İşte bu zamanda insan insana ''din'' gözeterek bakmaz Çünkü İlahi olan'ı bu bakışla kavrama yolunda olan birinin dini yoktur, o İlahi olan'ın istediği kişi halindedir zaten

Alıntı Yaparak Cevapla