08-20-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hz. Mehdi,Hz. İsa,Deccal Dünya'ya Gelecekler Mi?
Arkadaşlar okuduğum bazı kitaplarda Hz Mehdi,Hz İsa'nın Hristiyan mitolojisinden İslam'a aktarıldığını okudum Kuran-ı Kerim değiştirilmemiştir ama hadislere peygamber efendimizin söylemediği sözler eklenmiştir Yani hadislere tamamen güvenemeyiz Ama buna rağmen bir hadis paylaşıyım:''Size benden çeşitli hadisler geldiğinde,onlardan Kuran'a ve benim sünnetime uygun olanlar bendendir Onlardan Kuran'a ve benim sünnetime uygun olmayanlar benden değildir '' Kuran'da bu üçünün geleceğiyle ilgili ayet olmaması ilginç değil mi?İmamı Gazali de Hz Muhammed'den sonra,İslam'da başka bir mesihin geleceğine inanmanın saçma,ahmakça bir inanç olduğunu bazı eserlerinde söylemiştir Kuran da bir ayette:''Vefat eden insanların ruhu,Peygamber olsa dahi,tekrar diriltilecekleri gün olan kıyamete değin,ayrıldığı bedene geri dönemez Önlerinde diriltilecekleri güne kadar perde vardır ''denilmiştir Hadislere göre Hz İsa yeniden gelip Müslümanların önderi olacağı söyleniyor ama Hz İsa yaşadığı dönemde keşke bende Hz Muhammed'in ümmetinde olsaydım dememişmiydi Hz Mehdi'nin kıyamete yakın bir zamanda gelip tüm insanları müslüman yapacağı veya İslam'a altın çağını yaşatacağı söyleniyor,ama kıyamet vaktine yakın Allah'ın adını anacak tek bir insan bile olmayacak Asırlardır İslamiyet çökmemişken Hz Mehdi altın çağını yaşattıktan sonra nasıl aniden müslümanlar bitiveriyor Ben bunların sonradan müslüman olan yahudi ve hristiyanların dinimize sokmuş olabileceğini düşünüyorum Bir rivayette Hz Hızır ın hala yaşıyor olmasıyla ilgili onun içinde şu ayet yeterlidir:''Biz senden önce hiç bir kimseye dünyada ebedi kalma izni vermedik '' Hz Hızır,Hz Musa döneminde yaşıyordu Yani Hz Muhammed'den önceydi İnşallah ben yanılıyorumdur,Hz Mehdi İslam'a altın çağını yaşatır
Körü körüne geleceklerini savunmanın mantığı yok Bu şekilde bir görüş Yahudiler deki gibi olur ne mucize gösterilirse gösterilsin inanmıyorlardı Hadisler dışındaki açık delillerle savunursanız insanlar aydınlanmış olur
|
|
|