08-20-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hadislerin Değişmeden Bize Ulaştığına Nasıl Emin Olabiliriz ?
İyi güzelde  sünneti yok saymıyoruda göz göre göre Buhari,Tırmızi vb hadis toplayıcılarının 200-300 yıl sonra yaptıklarını peygamberden bir işaret yada vasiyet olsa Ebubekir zamanında,Ömer zamanında neden yapılmadı?
Hadislerin hepsine dine aittir diyemeyiz Örnekler aşağıda;bunlara iman etmiyen kafirdir demek olayı çözmüyor
" Peygamber’in zevcesi Ümmü Seleme’den (o şöyle demiştir): Rasûlullah (S) şöyle buyurdu: “Gümüş kaptan bir şey içen kişi var ya, muhakkak o kişi karnına ancak (curp curp diye) cehennem ateşini göndermektedir” (Buhâri, Kitâbu’l-Eşribe H 57 C 12 S 5678 Bâb 27 Ötüken 1988 )"
" Enes ibn Mâlik(R)’ten: Peygamber (S)’in su bardağı kırıldı, akabinde kırık yerine gümüşten bir bardak edindi dediğini tahdis etti
Râvi Âsım el-Ahvel: Ben bu kadehi gördüm ve (teberruken içine su koyup) ondan su içtim, demiştir (Buhâri, Kitâbu’l-Humus H 18 C 6 S 2895 Bâb 5 Ötüken 1987 ) "
Birinde gümüş bardaktan içme diyen peygamberimizi anlatacaksın,diğerinde peygamberimizin gümüş bardak edindiğini ,diğerindede bu bardağı gördüğünü iddia edenleri yazacaksın  sonrada bizden inanmamız beklenecek  Ben peygamberimizi bu kadar tutarsız işlerde aracı yapan herkese selamlarımı gönderiyorum Din günü niye var?Görülecek tabiki
birkaçını daha yazayım,sonra bırakacağım  Bu mantıksızlıklara ne kafa dayanır, ne ilim,ne sabır  böyle binlerce var,el insaf  
"Allah, ahirette peygamberlere kimliğini kanıtlamak için bacağını açıp baldırını gösterir" (Buhari 97/24, 10/129 ve 68 surenin tefsiri) !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
"Uğursuzluk üç şeydedir, at, ev ve kadın" (Buhari 76/53)
"Peygamber, savaşta kadınların va çocukların öldürülmesinin bir sakıncası olmadığını söyledi" (Buhari, Cihad/146; Ebu Davud 113)
Bu dine kimler ne zarar verdiklerini bilseler,hiç boşuna gayrimüslim dedikleriyle uğraşmazlar,günlerini tövbelerle geçirirlerdi Peygamberimizi bu kadar yanlış tanıtmak  Bravo Bir de bunlara iman etmemizi istiyor bay buhari ve avanesi  
Hadi ya
Selamlar
|
|
|