08-20-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hadislerin Değişmeden Bize Ulaştığına Nasıl Emin Olabiliriz ?
Valla benim dediklerinin hiçbirisi ile (yoldan çıkarma,tefsir çıkarma,bu dini savunma,bu dini koruma ) ilgili takıntı ve hedeflerim yok Kimseyi etiketleme hedefimin olmadığı gibi Bir konu açmışsınız bende cevabımı yazdım,bana "biraz" değil çokça ilim gerekmekte ve kendimize olan duamızda buna yöneliktir Aynısını bende düşünüyorum,bir ateist peygamberim için çocukları ve kadınları öldürün diyor dese gam yemem,ama içte birisi söyleyince üzüyor
Kuran yazım örneğinize hiç girmeyeceğim,diğerlerinede Benimle işiniz olup olmamasınada
Bunlar sizin takdirinizdir Beni müşrik,kafir yada herneyse yapmanızla sorunu çözüyorsanız amenna Ben size sünnet kaynağı peygamberimizin özelliklerini içeren bir olay yazayım Örnek olsun Yoksa daha öncede yazmıştım islamın ve kuranın evrensel olduğunu söylüyoruz,insanların kuran okumalarını istiyoruz,anlayarak Allah'a dua etmelerini istiyoruz diye harici olarak etiketlenip,her türlü haftaya yapıştırılıyorsak,Kuranı duvarda süs değilde,ellerde okunup anlanan bir kitap olmasını istiyorsak,bunun takdirini Allah'tan beklediğimiz için yapıyoruz Beşerden değil!!!
" Şehirde “Muhammed geliyor” diye sesler duyuldu…
Evsliler, Hazreçliler… Medine’de daha önce yıllarca birbiriyle savaşmış, aralarında kan davası olan onlarca kabile; kadın erkek, çoluk çocuk Medine’nin girişine doğru yürüdü… Nihayet çölün kızgın güneşi şehri kavururken ufukta göründüler
Hep bir ağızdan şarkılar başladı Erkekler ellerini açmış yakarıyor, kadınlar zılgıt çekiyor, çocuklar bağrışıyordu Şehrin girişinde büyük bir kalabalık çoşkuyla Mekke’den Medine’ye hicret eden Hz Peygamber’i karşılıyordu
Kalabalık “İşte o” diye Hz Ebubekir’in üzerine üşüştü Bağırlarına basmak, omuzlarına almak ve doyasıya sarılmak istiyorlardı “Hayır” dedi ikinin ikincisi; “Allah’ın Resulü o, ben değilim ” İnsanlar, su arkının yön değiştirmesi gibi ona koştular, etrafını sardılar…
Yüksekçe bir taşın üzerine çıktı, eliyle hafifçe susmalarını işaret ettikten sonra, “ilk” olarak şunları söyledi;
“İman etmedikçe cennete giremezsiniz Birbirinizi sevmedikçe iman etmiş olmazsınız Birbirinizi sevmek için de aranızda selamı yayınız… Birbirinize haset etmeyiniz Birbirinize hasım olmayınız Birbirinizin arkasından çekiştirmeyiniz Ey Allah’ın kulları! Kardeş olunuz! (Kunû yâ ibadallahi ihvâna)…”
İşte peygamberimin sünneti,güzelliği,insanlığı bu
Ey müminler kardeş olunuz demiyor Ey Allah’ın kulları! Kardeş olunuz
|
|
|