08-20-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kainatta İlk Yaratılan Şey Nedir?
Bahsettiğiniz hadis alttaki kitaplarda geçmektedir - Kadı ‘Abdulaziyz bin Burrac el-Trabulusiy, doğumu: 400 hicri

“Cevâhir el-Fıkh” s:248Behauddin Muhammed bin Huseyn el-‘Amili şeyh el-Behai
“Miftah’ul-Feleh” s:29Seyyid Bedruddin bin Ahmed bin İdris el-‘Amili, 11 hicri yüzyılında yaşamış
“Haşiyet’ul-Kâfi” s:259, 312Muhammed Saleh Mazenderâni
“Şerh usul el-Kâfi” c:7, s:165Muşiyruddin Ebi ‘Abdillâh Muhammed bin Ali bin Şehrâşûb, vefatı: 588 hicri
“Menâkib Âl Ebi Tâlib” c:1, s:184Muhammed Bakir el-Mecliysi
“Bihar’ul-Envâr” c:16, s:402/ c:18, s:278/ c:65, s:27/ c:98, s:156Muhammed bin Abdullah Hakim el-Nişaburi, vefatı: 405 hicri
“El-Mustedrek ‘ala el-Sahihayn” c:2, s:609Abdullah bin Muhammed bin Ebi Şeybe Ebu Bekr, vefatı:235 hicri
“El-Musannaf” c:8, s:438Suleymân bin Ahmed el-Tabarâni, vefatı: 360 hicri
“Mu’cem el-Kebiyr” c:20, s:353Yusuf bin Abdullah bin ‘Abdelberr, vefatı: 463 hicri
“El-İstiy’âb” c:4, s:1488Celaleddin el-Suyuti, vefatı: 911 hicri
“Cami’ul-Sağiyr” c:2, s:296
“Durrel-Mensur” c:5, s:184Muhammed bin Sa’d, vefatı:230 hicri
“Tabakât el-Kubra” c:1, s:148/ c:7, s:59-60Muhammed bin İsmail el-Buhari, vefatı: 256 hicri
“Tarih’ul-Kebir” c:7, s:374
Sahih-i Buhâride de geçtiği için sahih olduğunu düşünüyorum
Tirmizînin bir rivayetinde de Ebu Hureyre şöyle demiştir:
Ben Resulullah’a “Siz ne zaman peygamber oldunuz” diye sordum, cevap olarak “Adem ruh ile ceset arasında iken ben peygamber idim ” buyurdu
Âdem aleyhisselâm bedene gelme olarak ilk peygamberdi Ondan önce Hz Muhammed'in (s a v) ruhunun yaratılması, Âdem aleyhisselâmın ilk peygamber olmadığı anlamına gelmez
Hz Muhammed (s a v) son peygamber olduğu için yeri ayrıdır
Bir daire hayal edin Noktalardan oluşsun Yavaş yavaş noktaları koyun ve daire oluşsun Son noktayı koymadıkça dairenin bir anlamı yoktur, daire sayılmaz Ama son noktayı koyunca daire tamamlanmış olur Bu noktalar Peygamberlerdir ve son nokta Peygamberimizdir (s a v )
Peygamberlerde asla bunu söyletecek ego duygusu yoktur, O bunu söylemeyipte yalan mı söylemeliydi?
(Eğer hadis sahih ise) bu soru sorulduğunda doğrusu ne ise onu söylemiştir Peygamlerlerin sonuncusu ve en önemlisidir
|
|
|