08-20-2012
|
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kimin Eserleri?
Benim naçizane fikrim şudur
Eski kavimler genlerle taşınan bilgiler ve bilinçaltında depolanan bilgilerin netliği açısından bizden avantajlı idiler Genlerle taşınan daha az bilgi ile "yenilik" ve "araştırma"ya ilgi bizle kıyaslanamayacak kadar ilerdeydi Bunları yapabilmek içinde "çalışmak" gerekiyordu
Kendimi düşünüyorumda , genlerimde yüzyıllarca (ben farkında olmasamda) yaşanmış,birikmiş tecrübelerin bilgileri var Bilinçaltım doğuştan bu yana büyük çoğunluğu "çöp" bilgilerle dolu Gerçekten işe yarar bilgileri bilinçaltından çıkarmak bile büyük mesele artık Zaten herşeyi "bildiğimizi" sandığımız bir çağda yaşıyoruz Ne gerek var düşünmeye,ilme,birlikteliğe Bizim yerimize birileri düşünüyor,karar veriyor ve "doğru yol" olarak bize sunuyor Bizde "herkes" böyle yaptığı için "doğrudur" deyip sorgulamasız kabul ediyoruz
Sonra da "Ferrarisini Satan Bilge" yi okuyup,bilge olduğumuza karar veriyoruz Biz bu kadar her alanda "şekilsel",biz bu kadar her olayda "haklı",biz bu kadar ilimden "uzak",kendimizle yüzleşmeye korkan,içimizi göremeyen "modern çağın" "üstün" insanlarıyız işte Ne mutlu bizlere
Biz daha bırakalım dinleri yunan ve o dönem bilgelerine denk bilgeler bile çıkartamıyoruz bugün Tüm "örnek" alınacak kişiler ya sanatçı,ya asker olmuş Bir ilim adamı "örnek" alınmayalı kaç yüz yıl geçti acaba?Kaç yüzyıl geçecek daha?
|
|
|
|