08-20-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Lucid Hakkında Sorular?
merhaba,forumumuza hoşgeldiniz,sorularınızı kendi deneyimlerim açısından cevaplamak isterim
-lucide kalktığımızda uyanamama riski yoktur,sözkonusu değildir,evet hissetme olgusu çok yüksektir buyüzden kalbimiz bazı lucid rüyalarda çok hızlı atabilir, o an ne gördüğünüzle de alakalıdır kalp atış hızınız ama şunu diyebilirimki kabus gördüğünüzde kalbiniz nekadar hızlı atıyorsa lucidde de en fazla okadar hızlı atabilir
-evet lucid rüyada istediğin her an uyanabilirsin,zaten ilk deneyimler oldukça kısa sürer ve sen bitsin istemezsin ama o biter
-genelde kabuslar gördğümüzde rüyayı farketme olasılığımız yükseliyor,çünkü lucid rüyalar en çok "sırtüstü" yatıldığnda görülüyor ve kabuslar da genellikle "sırtüstü" uyuduğumuzda görülür dolaysıyla kabus gördüğümüzde bunun bir rüya olduğunu anlamak daha kolaydır,bunun 2 nedeni de;başımıza gerçek hayatta kötü bir şey geldiğinde 'inanamıyorum,bu bir rüya olmalı' dersiniz,kendimizi kötü olaylara hazırlayamamışızdır,kabus gördüğümüzde de buna benzer bi olay oluyor ve siz 'bu başıma gelebilecek en kötü şey,olsa olsa bu rüyadır' diyip rüyanın farkındalığına varıyorsunuz ilk lucid rüyanda kabus görüceksin diye bir kaide olduğunu sanmıyorum
-lucid rüyaları eğlenceli hale dönüştürmek senin elindedir neden korkulu olsun ki,örneğin bi kabusun tam ortasındasın,bunun bir rüya olduğunu farkettin ve şimdi o kabusun üzerine yürüme zamanı! "bu bir rüya" diye bağırarak karşındaki zombilerin,kötü adamların yada korkutucu ne görüyorsan onun üzerine yürü,sonrasında uçabilirsin ve bu gayet eğlenceli bir his oluşturuyor,gerçekten uçtuğunu hissediyorsun
-lucidde iken başına gelebilecek en korkulu olay sanırım istemsiz astrale çıkman olur,o sırada karnında şiddetli bir çekilme hissi oluşuyor ve canın fena yanıyor,sonrasında teslim olabilirsen eğer,yukarıya yükseliyor ve kendi bedenini görüyorsun
-sürekli olarak lucid yapınca normal rüya görme yetisi azalır mı bilmiyorum,bu konuda bir deneyimim yok ama nekadar sık rüya farkındalığı yaşarsan ozaman normal rüya görme ihtimalin azalıyor olabilir, eğer bilinçaltın bu duruma alışmışsa,sen istemeden de olsa her rüyanda farkındalık yaşayabilirsin
-evet bırakabilirsin,lucid rüya güzeldir,eğlencelidir,hissetme olgusunu tam anlamıyla yaşayabileceğin en iyi sahnedir,ama bağımlılık yaratacağını sanmıyorum,önemli olan ne istediğini bilmek ve kendinin farkında olmak sonuçta her gece lucid rüya görmeyi istemek farklıdır,günün her anı lucid rüya görmek için sürekli uyumak farklıdır
-lucid rüyada çok ilerlendiğinde bunun yapılabileceğini okumuştum ama şöle de bişi varki,mekanı değiştiremiyoruz yani nezaman mekanı değiştirmeye kalksam rüyam çöküyor ve uyanıyorum,sadece bilinçaltın tarafından kurgulanan mekanın içinde istediğin şeyleri yapabiliyorsun en azından ben de böle oluyor 
|
|
|