Yalnız Mesajı Göster

Herkes Kendini Düşünür

Eski 08-20-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Herkes Kendini Düşünür

yazdıklarına katılmıyorum

insanların bir eyleme yükledikleri anlam birbirinden farklı olabilir tabiki ama genel manada namaz kılmak,oruç tutmak,hacca gitmek vsgibi dini faaliyetler Allahın rızasını,onun hoşnutluğunu kazanmak için yapılır Sen Sevgili'ye layık olmak ,onu hoşnut etmek için bir şey yaparsın ,o da zaten bu dini faaliyetlere bir ruhsal enerji yüklemiştir Bu sayede biz de rahatlamış oluruz Ama en başından itibaren bu eylemi kendimiz için yapmayız , bize olan faydası dolaylı yoldan gelir Namaz kılıp dua ederken kendin için birşeyler istemek zorunda değilsin , Onun aşkını daha çok hissetmek için namaz kılabilirsin,dua edebilirsin,duanda tüm insanlık için birşeyler dileyebilir yada sadece Allahla konuşmak için dua edersin

Allah benimle konuşsun istediğimde Kuran okurum,ben onunla konuşmak istediğimde ise dua ederim

Ben bu şekilde düşünüyorum,ama bir başkası tabiki dinen görevini yerine getirmek için yada cehennemde yanmamak için yaparKendini düşünüyor olabilir ama bunu herkese genelleyemezsin

Bir insanın okula gitmesi ,kişisel yönden gelişmek istemesi de yine tüm insanlığa faydası olsun diye de olabilir

ekleme : Tüm insanlar kendini düşünseydi Yunus Emre,

Cennet cennet dedikleri

Bir kaç kökle birkaç huri,

İsteyene ver onu ,

Bana seni gerek seni

dizelerini yazmazdı

Alıntı Yaparak Cevapla