Yalnız Mesajı Göster

Buda Ve Öğretisi

Eski 08-20-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

Buda Ve Öğretisi

Zahmetiniz için teşekkürler

Ancak budha ve nirvana hakkındaki bilgiler, budizm öğretisinin içinden alınmış bilgiler olsa gerek

Önce şunu belirteyimki hz İbrahim'in soyundan geliyorum Yani Peygamberler soyundan Bu soy düşünürler soyudur ve bu soydan gelen çocuk genetik olarak beyni sürekli analiz etmeye ve gözlemlemeye meyillidir

Şimdi asıl konuya geleyim

44 yaşındayım ve 30 yaşında Nirvana ya ulaştım

Normalde nirvanaya ulaşmak gibi bir amacım yoktu Nirvana nedir onuda bilmezdim hatta kitap okuma alışkanlığımda yoktur Ancak küçüklüğümden beri yukarıdada değindiğim gibi refleks olarak hayatı incelerim İnsanları, hayvanları, canlı ve cansızları incelerim Bunu istemeden yapıyorum, yani benim doğam ve yapım bu

30 yaşıma geldiğimde bir çok sorunun cevabını bulmuştum Doğru nedir, yanlış nedir, iyi nedir kötü nedir

Her normal zeka gelişimini sürdüren insan, 30 yaşına gelirken, ben kimim, yaşam nedir, neden hayat var gibi soruların yanıtlarını otomatik olarak aramaya başlar

Ben kimim sorusunun cevabını ise, bildiğim kadarı ile çok az insan bulmuştur İşte ben o şanslı insanlardan biriyim

Budha ise nirvanaya ulaşmış olan bilinen ilk insandır

Hali ile Budha nın ne bulduğunu biliyorum ve yukarıdaki bilgilerin eksiğini yanlışını kısaca tamamlamak isterim

Önce Nirvanaya ulaşma anımı anlatayım

Oturuyordum ve bir kitap okuyordum Bir tetiklenme oldu Okuduğum kitaptaki bir cümle ile ilgili olabilir şimdi hatırlamıyorum O anda ruhum yada bilincim koparılır gibi bedenimden ayrıldı kendimi 5-10 saniye kadar yukarıda hissettim O anda hayatla ilgili bilgilerle doldum

Çok büyük bir heyecana kapıldım çünki gelen bilgiler tüm hayatım ve karakterimi değiştirecek nitelikteydi

Bi ara televizyonu açtığımı hatırlıyorum, milli maç vardı Maç yapan iki takımın futbolcularına baktım, ve güldüm Artık o insanlara farklı gözle bakıyordum Benim için orada maç yapan iki milli takım yoktu Anında milli duygularım yok olmuştu Artık tüm insanlar ve canlılar ve cansızlar benim için eşitti

2 gün boyunca normal hayatıma devam ettim ancak ağzım bir karış açık ve sürekli gülümser haldeydim Tüm dünyaya artık farklı gözle bakıyordum Arkadaşlarıma dostlarıma sevmediğim insanlara farklı gözle bakıyordum Kin, nefret, çekememezlik herşey benim için geride kalmıştı

Sonra başıma gelen şeyin ne olduğunu merak ettim Ankara Mithatpaşa caddesinde bir kitapçı vardı Oraya gittim 3 peygamber ve budhanın hayat öykülerini daha önce okumuştum o sebeple aradığım şeyin uzak doğu kültüründe olduğunu tahmin ediyordum

Yaptığım araştırma sonucu, başıma gelen şeyin nirvana olduğunu ve tarihte başka kişilerinde nirvanaya ulaştıklarını okudum

Şimdi Nirvana ve Budizm olayına gelirsek Öncelikle vereceğim bilgiler, bu konuda normal bilgiye sahip insanlara yüneliktir Derinlemesine araştırma yapmış olanlara yönelik değildir

Derinlemesine araştırma yapanlar için verdiğim bilgi çelişkili gelebilir

* Budha Peygamber değildir hayatın ve görünen tüm evrenin sırrını bulan bilinen ilk kişidir kendisinin peygamberlik iddiası olmaması gerekir Budha nirvana ile gelen bilgileri çevresine anlatmıştır Bu anlatılanlar yüzlerce ve binlerce yıl içinde kulaktan kulağa dolaşmış ve budizm dini halini almıştır Kesinlikle Budha bir peygamber değildir ve bulduğu şeyde din değildir Ancak sonradan oluşturulan budizm için din diyebilirsiniz Budizm: budhanın anlattığı bilgilerin, insanlar tarafından, değiştirilmiş, eklemeler yapılmış ve din haline getirilmiş şeklidir Bu konuyu en iyi ben biliyorum diyenler tarafından maddeselleştirilmiş, kariyer ve maddi çıkar, güç aracı olarak kullanılmıştır

Nirvana öyle güçlü ve olağanüstü bir olaydırki, tarih içinde pek çok insan Nirvana peşinde koşmuştur Bu kişiler içinde her tür insan vardır Acıdan kurtulmak isteyenler, hayatı anlamak isteyenler, manevi veya maddi tatmin arayanlar

Nirvanaya ulaşmak için farklı insanlar farklı yöntemler denemişlerdir Binlerce yıl içerisinde bu yöntemler bir sektör oluşturmuştur Yogada anladığım kadarı ile, Nirvanaya ulaşmak isteyenler tarafından yaratılan bir yöntemdir Ancak tarih içinde farklı yönlerde gelişmiştir

* Nirvanaya ulaşanların verdiği bilgiler, bu alanda bir dünya doğurmuştur felsefi açılımlarla, bu konuda araştırma yapan insanlarca kütüphaneler dolusu bilgi doğurmuştur Nirvanaya ulaşıldığı esnada gelen o 5 saniyelik bilgi, milyarlarca insanı peşinden koşturmuş, onbinlerce kitabın yazılmasına sebep olmuştur

İşin doğrusu ben Nirvanaya ulaştıktan sonra işin felsefesine girme ihtiyacı hissetmedim Kitap okuma sevgimi ülkemizdeki eğitim sistemi sıfıra indirdi çünki Üniversiteyi bitirdiğimde elimdeki kitapları yırtıp atmıştım, o kadar okumaktan nefret etmiştim

Nirvana ile gelen bilgiyide anlatmakta zorlanıyorum Anlatabilmem için önce bolca konu hakkında okuyup, bilgimi cümlelere dökmeyi öğrenmem gerekir

Bunu kaçmak için yazmıyorum ama dilim döndüğünce Nirvanayıda anlatmaya çalışayım

Nirvana cümlelerle gelmiyor o sebeple cümlelerle anlatmak için işin felsefesini yapmak gerekir Ben yapmadığım için, elimden geldiğince anlatmaya çalışayım

Nirvanaya ulaştığınızda evrenin aynı anda hem en zengin hemde en fakir insanı olursunuz

Birisi kolunuzu kesse dahi, o kişiye bir kızgınlık kin ve nefret duyamazsınız

Herkes herşey sizin için tekdir Ne zenci vardır, ne kızılderili, ne zengin ne fakir, ne ingiliz, ne fransız, ne çinli Kim olursan ol yine gel cümlesi aklıma geldi Bunu söyleyen Mevlanada Nirvanaya ulaşmış olabilir

Ne aşırı sevinç duyabilirsiniz ne aşırı üzüntü

Kendinizi evrende yanlız hissedersiniz

Geçmişte ve gelecekte sorulmuş ve cevaplanamamış, her türlü sorunun cevabını bilir hale geliyorsunuz İsterse dünyanın en karmaşık sorusu olsun farketmiyor Soruyu 2x2 kaç eder diye sorarsanız yanıtı 4 değildir Yani cevap bilimsel değildir Cevabı anlayabilmek Nirvanaya ulaşamamış olsanız bile, çok derin bilgi sahibi olmanız gerekir Bu bile anlamanıza yeterli olmayabilir ancak hiç olmazsa Nirvana yolunda aşama kaydedebilirsiniz

Mesela Niels Bohr, kuantum fiziği deneyleri yaparken, fotonun davranış tarzını incelerken bulduğu yanıtı ben biliyordum Fotondan yada sicimden daha küçük parçalar varmı onuda biliyorum, uzaylılar varmı ne zaman gelecek onuda biliyorum Ancak vereceğim yanıtı anlayabilmeniz için, dediğim gibi derin bilgi sahibi olmanız gerekir

Fotonu inceleyen Niels Bohr da yaptığı deneyleri bırakıp Hindistana koşmuştur Çünki bulduğu deney sonuçları bilimle açıklanacak cinsten değildir

Bir şeyide açıklığa kavuşturayım Her şeyin cevabını biliyorum derken, neden sorusunun cevabını biliyorum, ne ve nasıl sorularının cevabını değil Ne ve nasıl benim için daha az önem taşıyor Örnek vermem gerekirse, Astral seyahate nasıl çıkıldığını bilmiyordum ama neden çıkabildiğinizi biliyorum nasıl sorusunun cevabını, bu konuyu araştıran herkes verebilir zaten Neden sorusunun cevabını ancak Nirvanaya ulaşabilen biri doğru olarak verebilir

Nirvana konusunda bilmeniz gereken en önemli şey ise Nirvana esnasında gelen o 5 saniyelik bilgiyi herkesin bildiğidir Gelen bilgi zaten bildiğiniz şeylerin hatırlatması şeklinde olur Yani sizde o bilgiye sahipsiniz ancak hatırlamıyorsunuz

Budizm bir dindir Binlerce yıl içerisinde, kulaktan kulağa geçtiği için değişmiştir Artı eklemeler yapılmıştır Nirvana ile gelen basit bir bilgi, dağ gibi bir din halini almıştır Yüzbinlerce bu konuyu çok iyi bildiğini söyleyen din adamı ortaya çıkmıştır ve herbiri kendi anlattıkları ile yeni yollar çizmiştir hali ile Budhanın bulduğu basit şey, dağ gibi bir yöntemler ormanına dönüşmüştür Bu ormandaki her kişi kendi çıkarı için bir ucundan tutmuş ve yolunu bulmaya çalışmıştır Kimi beden sağlığı için kullanmış, kimi ruh sağlığı için, kimi manevi kariyer için, kimi maddi çıkar için Binlerce yıl sonunda ortaya çıkan şey budhanın bulduğu şeyden epey uzaklaşmıştır

Mesela secret denen bir kitap var Yarısını okudum Sürekli tekrarladığı için sonuna kadar gitmeye gerek duymadım Belliki yazan kişi, budizm ve Nirvana konusunda epey araştırma yapmış ve nirvananın temel bilgisi olan tek olma gerçeğini kendi çıkarı doğrultusunda kullanmayı başarmış O kitapta yazan şey doğrudur ve başarabilirseniz işinize yarayabilir

Yani kitapta anlatıldığı gibi, 1 milyon dolara sahibim derseniz evren "emredersiniz" der Kendinizi inandırırsanızda o 1 milyon dolara sahip olursunuz

Olayın temeli kendinizi inandırmakta yatar nasıl sorusunun cevabı "kendini inandırmak" tır Neden? sorusunun cevabını ise secret kitabı vermemiş neden evren "emredersiniz" diyor? Bunun cevabı Nirvana ile gelen bilgi içindedir ve cevapda çok basit "istediğiniz için"

Ne istediğinize ise dikkat etmelisiniz İyi şey isteseniz sizin başınıza gelecektir Kötü şeyde isteseniz sizin başınıza gelecektir O sebeple iyi şeyler istemeye dikkat etmek gerekir

Şimdi başım ağrımasın diye bişeyler daha yazayım

Aslolan Nirvanaya ulaşmaktır bana soru sormaya niyetiniz varsa vereceğim cevaplar işinize yaramayacaktır

Ben hayatı tarafsız gözle inceleyerek Nirvanaya ulaştım Ayrıca tüm hayatımda acı içinde geçti Acının insanın olgunlaşması ve gelişmesine çok büyük katkısı var Zaten peygamberler soyuna bakarsanız, rahat eden, zenginlik lüks içinde yaşayan kimse yok Varsa kesin olarak söyleyebilirimki, onun kanı karışıktır

Nirvanaya ulaşmak için tek yöntem anladığım kadarı ile benimki değil! Yoga, Nirvanaya ulaşma çabaları sonucu oluşmuş olduğunu düşünüyorum Yoga yapan keşişlerde acı çektiriyorlar kendine Mesela doğuda Seyyidler kendilerini 40 gün çilehaneye kapatıyorlar Hindistanda bi köşeye çekilip aç susuz yaşıyorlar vs Herkes kendine göre bir yol tutturmuş Kimisi gerçekten bu bilgiyi aramak için acı çekiyor Kimiside göstermelik bişeyler yapıyorlar Ha bende acı çektim artık önemli adamım diyerek manevi kariyer arayıp yollarını bulmaya çalışıyorlar maalesef çoğunluk bu tür insanlardan oluşuyor Tabi günümüzde yoga, lüks gökdelenlerdeki spor salonlarında filanda sunuluyor Ruh ve beden sağlığı için diye pazarlaması yapılıyor ama bunun kökeni nirvanaya ulaşmak için olsa gerek diye düşünüyorum Sonradan insanlar çeşitli amaçlar için uzatıp esnetmişler ve kökenini unutmuşlar

Ne diyordum Bana soru sormayınız vereceğim cevaplar işinize yaramaz tek cevabım var Siz isterseniz her şey gerçekleşir yeterki isteyin Neden sorusunun tek cevabı var "Siz istediğiniz için"

Tüm sorularınıza vereceğim cevap budur Siz istediğiniz için Bu cümleyi gerçekten anlayabilmek için nirvanaya ulaşmaya çalışmalısınız Ancak bu imkansıza yakındır O sebeple kendiniz ve çevrenizdekiler için, iyi şeyler istemeye odaklanmanız, hayatınızın geri kalanının iyi geçmesine sebep olur Unutmayın, birileri için kötü şey isterseniz, ve bunu gerçekten yoğun hissederseniz, yani içiniz nefretle dolmuşsa, bu kötü şeyde karşıdaki kişinin değil sizin başınıza iş açacaktır O sebeple istemeden kötü şeyler düşünsenizde, kendinizi kontrol edemediğiniz anlarda insanları kırar yada zarar verirsenizde, telafi etmeye çalışın

Bir kaç örnek vereyim

İş yerinde hopba bir kız vardı Erkekleri ayartırdı Tüm işyerindeki genç yaşlı erekekler onu düşünmeden yapamazdı Ama kimse kızı elde edemediği için, kıza karşı öfke duyarlardı Kız kötü karakterli idi ve erkekleri kullanmayı seviyordu 1 yıl sonra en çok sevdiği babası, sonrada bilinmeyen bir hastalıktan canı kadar sevdiği erkek kardeşi öldü

M Ali Erbil televizyonda, ben 500 kadınla yattım dedi üstelikte o dönem sürekli yerli yabancı hoş hatunlarla içli dışlı idi Seyrdenlerin adamı kıskanmamasına, imrenmemesine imkan yoktur Müslüman ülkedesiniz, erkeklerin büyük çoğunluğu evlendiğinde hatun yüzü görüyor, büyük şehirlerde yaşıyorsanız daha şanslı olabilirsiniz ama 500 tane ne demek, üstelik herbiride süper kızlar ne oldu? Dünyada bi kaç kişinin başına gelen bir hastalığa yakalandı

Başka bir arkadaşım, çok yakışıklıydı ve çok başarılıydı Ne isterse elde ediyor, herkesi yeniyordu Maddi manevi elde edemediği şey yoktu Sonra ne oldu 35 yaşlarında çok az kişinin yakalandığı bir hastalığa yakalandı ve hayatı cehenneme döndü Çünki yendiği ve ezdiği her insanın ahını almıştı

Ayrıca televizyonlarda gördüğünüz, aşırı zengin ama kötü olarak bilinen insanlar, nasıl hem zengin, hem mutlu, hemde başarılılar diye düşünmeyin Görünen şeylerin ardında çok şey yatar Sabancının ve Ülker grubu sahibinin kötürüm çocukları vardır Bill gates neden 10 milyarlarca doları iyilik için harcıyor vs asla bilemezsiniz, kim ne acı çekiyor

Ne istediğinize dikkat edin ve hep iyi şey isteyin, hem kendiniz hemde başkaları için Kötülükten uzak durunuz

Benim bir yeğenim var "Ya dayı, ben çok istiyorum ama bir cipim olmuyor" diyordu Bende diyordumki "hayır istemiyorsun"

"Nasıl istemiyorum ya Sabah akşam cipi düşünüyorum" diyordu

İstediğinizde tüm benliğinizle istemelisiniz O zaman istediğiniz gerçekleşir

Geçmiş yaşamlarınıza bakarsanız, sizin istemediğiniz hiçbirşey olmadığını görürsünüz gerçekten istediğiniz her şey olmuştur

Dediğim gibi ama Kötü şeyleri istemedende olsa düşündüyseniz, korktu iseniz oda sizin başınıza gelmiş olabilir

Düşünün, hangi semti arzuladı iseniz orada yaşamışsınızdır

Tüm benliğinizle istemekten kastımı açayım

Bir şeyi istediğiniz nereden anlaşılır? Söylediğiniz laflardanmı? HAYIR

Hareketlerinizden

2 kişi var İkiside nehrin karşısına geçmek istediğini söylüyor Karşıya geçmeyi gerçekten tüm benliği ile isteyen hangisi? nasıl anlarsınız?

Nehre atlayan gerçekten istiyordur Ben geçmek istiyorum demekle ile bu iş olmaz Tüm benliği ile isteyen, önce nehrin geçilebilecek sığ yerini araştırır sonrada korkmadan nehre atlar İşte bu kişi istiyordur kenarda durupda durmadan çok istiyorum diye ağlayıp sızlayan gerçekte istemiyordur ya korkuları vardır, ya ne istediğinin farkında değildir gerçekten isteyen kişi, tüm organları ve ruhu ile o isteğine odaklanır

Sonuç, hareketlerin, senin gerçekten isteyip istemediğini belli eder Söylediğin lafların hiç bir değeri yoktur

Bu kadar yeter Topik sahibini umarım üzmemişimdir

Lütfen soru gelmesin Cevaplar zaten yukarıda Anlayamamış olabilirsiniz, lütfen her cümleyi anlayana kadar tekrar tekrar okuyunuz Bir cümle anlaşılmamışsa, bu konuda yapmanız gereken çok araştırma var demektir İşin başındasınızdır Kolaylıklar dilerim

Alıntı Yaparak Cevapla