Yalnız Mesajı Göster

Bize Dinden Bahset

Eski 08-20-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi

Bize Dinden Bahset

Namaz,duaya tabiki söz yokBuradaki teşbih namazımı kıldım,duamı ettim,işte dindarımYapılmak istenen bu namazını kıl,duanı et,orucunu tut gerisine karışmaO yüzden din = ibadet olmadığını düşündüğümden yazdım

- Sen olmasaydın alemleri yaratmazdım (peygamberimize atfen)

- Cevşen

- Mezarlıkların tapınılan yerler haline getirilmesi

- Kuranı Kerim yerine Buhari'nin daha revaçta tutulması

- Açıkça peygamber sünneti denerek Kuran'dan öte yığınla uygulamalar yapılmasıvbyüzlerceolay

Nasıl anlatayım bu vahameti yahu,aşağıdaki alıntıyı okuyalımda olay ne aşamada görelim o zaman:

"

Soru: Celcelutiye Hz Alinin kitabıdır ama Hz Peygambere vahiy olarak gelmiştir Niye paygamberimiz celculitiyeyi kendi adına olarak yaymamış ve Hz Aliye söylemiştir Ayrıca süryanice olduğunu duydum Celcelutiye vahiy olarak mı süryanice inmiştir? Celcelutiye hakkında bilgi verirseniz sevinirim?

Cevap: Bu kasidenin manası arapça olarak Peygamberimize gönderilmiştir Aslı vahiydir Bunu süryanice nazmeden ise Hz Ali'dir

Hazret-i Ali radiyallahü anh tarafından Celcelutiye adıyla ve cifir ilmine göre bir çok tarih de düşürülerek Süryani diliyle nazmedilmiş ve kaside haline getirilmiştir Yüksek ve tesirli bir duadır Bir isimler hazinesidir Allah`ın rahmetini celb etmesi hasebiyle bir rahmet hazinesi veya bir Cennet hazinesi demek de mümkündür"

Olay bu

Alıntı Yaparak Cevapla