Konu
:
Peygamberlerin Putlaştırılması
Yalnız Mesajı Göster
08-20-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Öncelikle bu konu için Syn Reborn a içten teşekkürlerimi sunuyorum
Günümüzün yegane yanlış yorumlamaları sonucu geldiğimiz noktalar malesefki bunlarr
"bizlerin ibadetlerine ihtiyacı olmadığınında bilincinde olarak ,gerçekte temel olarak bizden "saf" ve "halis" insanlar olmamız istenmesi üzerine kafa patlatmamızın aynı zamanda dünyamızıda güzelleştirmek olacağını farketmeliyiz" Buradaki yaklaşıma baktığımızda gerçektende harika bir söylev diyebiliriz
İşin özü
İbadetimize ihtiyacı olmiyacağı şüphesizdir
Fakat ibadetinde şöyle durumları vardır:
1)İnsan Yaratıcının silüetinden yaratılarak onurlandırılmış ve nimetlerle donatılmıştır
Şükretmek gerekir
2)Kalbi yapılan bir ibadet kalbin temiz tutulmasının en büyük anahtarıdır
Yani orada bahsedilen "saf" ve "halis" olunmasını kolay kılmaktadır
Diğer bir yandan
Peygamberleri yarıştırma,onlara yanlış söylevler yükleme neredeyse kendi egosunu poh pohlama gibi bir duruma girmiştir günümüzde
Mesela dün akşam okuduğum hadis olduğu öne sürülen bir takım yazı vardı onu paylaşmıyorum konu farklı yöne kayabilir
Sadece şunu belirteyim hadis diye geçen bu yazıda bir takım suçlar işlemişlerin cennetin kokusunu dahi alamıyacağı yönündedir
Bu yazıda bahsedilen suç affedilmiyen günahlar arasındada değildir
Hatta çoğumuzun mekruh sayabileceği birşeydir
Bu tarz değiştirmeler sonucu Peygamberlerede yanlış yaftalar yüklenmektedir
Cennet ve cehenneme gidiliceği bilgisi gaybdır
Gaybıda yanlızca o bilir
Kendisininin bile cennetlik olma konusunda konuşmayıp cehennem azabından korkan bir Peygamber nasıl olurda cehenneme gidicekler hakkında peşin hüküm sürebilir
Ben böyle bir söylevde bulunabileceğine katılmıyorum şahsen çünkü Peygamberimiz bizden daha iyi biliyorki "Şüphesizki o çok affedendir
"
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul