08-20-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Üfürükçü
Ben çocukken kırıkçı-çıkıkçı ve üfürükçü (belkide yetiştiğimiz yere mahsus) bir meslek icra edenler gibi uluorta,apaçık işlerini yaparlardı
Unutmadan üfürükçüye "hoca" denmezdi Üfürükçüydü o işte
Arada onlara kaçınılmaz olarak işimiz düşerdi
Sol ayağım kırıldığında beni götürdükleri kırıkçı-çıkıkçı ayağıma "guantanamo" benzeri işlemler yapıp,tedavisini bitirdiğinde sadece bas bas bağırdığımı hatırlıyorum Sonra zeytinlerin ezilmesi ve bir beze aktarılması ile ayağa sargı yapılırdı 10-15 gün beklerdin Yada gerekirse daha fazla Tabi kırıkçı-çıkıkçı yanlış bişey yapmayıp,ayağının tekrar kırılıp yerleştirilmesi gerekmezse O zaman " Testere " filmi sahnelerini yaşayıp filme gitmene gerek kalmıyordu Senin dublöründe "maalesef " yoktu
Üfürükçü genelde tatlı,beyaz sakallı namazında,niyazında büyüklerimiz olurdu Bunlara sağlıkla ilgili konularda başvururduk (İlaç kar etmemişse) Misal;bizim orda "temre" denirdi Gözün etrafı kaşınmaya başlar,pekçok küçük sivilce hızla göz kapaklarını ve çevresini hızla işgal ederdi bu yezit temre Hemen üfürükçüye giderdik Elinde bir kurşun kalem Kuran'dan bir şeyler okuyarak temre sivilcelerini (kabartılarını ) bir daire içinde kalacak şekilde kalemle çizerdi Biz o sivilcelerin çemberin dışına çıkmayacağına tüm yüreyiğizle inanırdık Bana birkaç kere olmuştu,gerçekten o çemberin dışına çıkmadı Üfürükçü ayrıca nazar,baş ağrısı,halsizlik,baş dönmesi gibi pek çok konudada duasını/ayetini okur; üfürür " Şifa Allah'tan" diye bitirirdi
Bayramlarda elini öper,bir güzel şekerimizi alırdık
Kırıçı-çıkıkçı çok şükür kalmadıda, üfürkçüler hala var Hemde terfi edip hoca olmuşlar İlimleri gelişmiş olmalıki cin deryasından girip,din tünelinden çıkmaktalar Kesin sonuç garantisi verilen işler yapıyorlar
- Erkeği/kadını Bağlama büyüsü
- Cin musallatlıklarına çözüm - 1 ayda kesin çözüm
- Kalp zincirleme
- Baştan çıkarma büyüsü
- Evlilik teklifi büyüsü
- Ayırma büyüsü
- Gideni geri getirme büyüsü
- Sadakat büyüsü
- Aşk ve Bağlama tılsımı %100 sonuç
vb   vb   
Yani evleneceğin kişiyi tanımana,sana uymasına,anlaşabileceğinize bakmaya hiç gerek yok
Hocam bir tılsım,iki büyü  işlem tamam
Keşke eski üfürükçülerin ellerindeki kalemle bu yazılanlarıda çember içine alabilsekte hiç çıkmasalar
Sonsuza dek
|
|
|