Konu
:
Kafam Çok Karışık Bana Lütfen Yardım Edin
Yalnız Mesajı Göster
08-20-2012
#
5
Prof. Dr. Sinsi
evet muhtemelen taşlanıcam sonunda ama yine de;
üç semavi dini de incelerseniz sonra haydi biraz daha gerisine bakalım derseniz üç dinin de şiddetle paganizmden etkilendiğini görürsünüz
Daha da ilginci örneğin Antik Mısır da tanrı ra insanı yaratmak için mısırdaki kuma nilin suyunu katmış ve çamurdan insanı yaptıktan sonra içine üfleyerek (ruhu üflemek) insanı yaratmıştır
Hadi daha da geriye gidelim antik sümerlerde Enki mezapotomyanın çamurunu almış insan şekline getirmiş ve içine üfleyerek insanı hayata getirmiştir
Üç semavi dinde de ama özellikle yahudilik ve müslümanlıkta kurban adamak vardır, elbetteki paganlarda da vardı
Tanrılar kurban istiyorum farklı bir yorumu gibi
Benzerlikler bu kadarla da bitmez ama bu oldukça uzun, netametli hele bizim ülkemizde tehlikeli konulardır maalesef
Biliyorum kafa karışıklığınıza çare değil yazdıklarım ama demem o ki karışması çok normal
O yüzden inancın doğası devreye girer eğer kuşkucu ve araştırmayı seven bir insansan şunu bil ki din konusunda hep açık noktaların boşlukların olacaktır
İnançlı bir kimse içinse kitapta yazan net doğru olduğundan boşluklar yoktur Allah ol dedi ve oldu açıklaması yeterlidir, kuşkucular için ise bunun altında yatan dinamiği bulmak
Şu doğru bu yanlış diyemem, diyebilecek kimse olduğunu da sanmıyorum
Sonuç olarak herkesin doğru yolu kendine ve onu bulmanın yolu ya beyninizden ya da kalbinizden geçiyor
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul