Yalnız Mesajı Göster

Dr. Mustafa Merter İn Yeni Çağ Manevi Akımları İle İlgili Görüşleri

Eski 08-20-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Dr. Mustafa Merter İn Yeni Çağ Manevi Akımları İle İlgili Görüşleri

ben buraya yazarım 30 sayfa sürer =) doğru söylemiş ama eksik olayın matrix filmindeki gibi olduğunu hayatın yalan ve yansıma olduğunu hesaba katmadan olmaz şu an sen bir yalanın içindeki saçmalıklar üzerine düşünüyorsun =) komik bence yunus emre gibi odunu ke sgetir yapcak birşey yok hadi oyunu çözdüm ne zaman perde açılacak da diyebilirsin (ki tasavvuf buna kavuşmak diyor ölmek istiyor)

ya da

tasavvufi (nirvana ile aynı şey) bir bakışta olmazsın bütün bunların yalan olduğunu bilirsin ve bu dünyanın kurallarına göre yaşarsın oyunu çözmüş ve istediği herşeyi elde edebilecek üzülmeyen düşüncelerinin hakimi farkında birisi olarak bunada ehli sünnet deniliyor islamiyette

kısaca iki yol var;

1)tam teslimiyet (tasavvuf , nirvana)

2)dengeli yaşam (islamiyet ehli sünnet , zen buda)

birini seçmek sizin elinizde ister tekkeye dergaha gidin teslim olun (aydınlanma), ister acıları tamamen yokedemesende büyük ölçüde azaldıp bu dünyada da birşeyler yapabilecek kadar zekanızı bırakın

ileri tasavvufta abdallık vardır abdallar sadece Allah aşığı olur Bu dünyayı terkederler

budizmde nirvana vardır , keşiş hayatı yaşanır dünya terkedilir

ehli sünnette ise bunlar yanlıştır çünkü bu dünya hayatını da yaşamalıyızdır

şimdi şaka gibi geliyor olabilir saki böyle yazılınca yapılıyor mu gibi

farkındalık yazımı okuyup uygulamaları yapan bir insan kesinlikle gelip de bana " ya hoca okudum yazdıklarını hiçbirşey olmadı ordakileri yaptım düşüncelerimi izledim hiçbirşey değişmedi" diyemez

bunlar çok basit şeyler ama zor olan karar vermek

günahlarına takılıp ahh ben ne hatalar yaptım deyip pişman olmak mı? yoksa hatalara takılmayıp sadece sevaplara koşan ve şükreden olmakmı

işte karar bu

farkındalık uygulamaları ikinci seçimin uygulanması için gerekiyor

birde 3 yol var

istersen şeytanla arkadaş olursun ve büyücü olursun farkındalığı çözersin ve anlaşmalarını şeytanla yaparsın böylece satanist bir yolda büyü ile uğraşır cehennemi seçersin bu yolu seçenlerde oldu Allah bizi kötü yola düşmekten korusun

Alıntı Yaparak Cevapla