Yalnız Mesajı Göster

Saklı Düzende Mucize

Eski 08-20-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Saklı Düzende Mucize

Peat, Jung tipi eş zamanlılıkların yalnızca gerçek olmakla kalmayıp bunların saklı düzenle ilgili başka bir kanıtı daha sunmakta olduğunu söylemektedir Eğer her şeyin kaynağı olan temelde ya da saklı düzende zihin ve madde arasında bir bölünme yoksa, ortaya çıkan gerçekliğin bu derin bağlantının izlerini taşımakta olmasında şaşıracak bir şey yoktur Peat eşzamanlılığın, fiziksel dünyayla içsel psikolojik gerçekliğimiz arasında hiçbir ayrılık bulunmadığını açıklamakta olduğu düşüncesindedir
Bir eşzamanlılığı deneyimlediğimiz zaman, aslında deneyimlemekte olduğumuz şey, "insan zihninin bir an için gerçek düzeninde çalışması, toplumun ve doğanın içine yayılarak, giderek incelen düzeyler boyunca ilerleyerek, zihnin ve maddenin kaynağından geçip yaratıcılığın içine dalmasıdır"
Bir akışta yaratıcılık için şunlar söyleniyor: “Yüce Ruh Yasadır Yasanın ardındaki düşüncedir, sayısız tezahürlerdeki hayatların, o olmaksızın fonksiyon göremeyeceği sonsuz evrenin sebebi olan kudrettir Ruhsal varlıklar olduğunuz için sizlerde Yüce Ruh'a ait bütün saklı kudret bulunmaktadır Hepiniz Yüce Ruh'un sonsuz kudretine katkıda bulunuyorsunuz Yeryüzüne doğuş olayı, Yüce Ruh'un bir parçasının madde içinde bedenlenmesidir Bu parçada potansiyel olarak Yüce Ruh'un tüm tanrısallığı mevcuttur Bu ise sonsuz olanaklara sahip olarak açan çiçeğin tohumudur
SONUÇ
Evrenin ve insan varlığının böylesine kapsamlı şekilde izah edilmesi bizleri biraz tedirgin edebilir ve bize "bu büyüklük karşısında ne yapabiliriz ki" sorusunu sordurabilir Bu soruya bir Zen hikayesiyle cevap vermek mümkündür:Bir keşiş Joşu'ya şöyle seslenmiş;
-Daha manastıra yeni geldim Lütfen bana her şeyi öğret
Joşu ona şu soruyu yöneltmiş;
-Bugün pirinç lapanı yedin mi?
-Evet yedim
-O zaman sen ilk önce git ve tabağını yıka
Şu anda yaşamakta olan ve tüm dikkatini günlük olaylara yöneltmiş olan birisi bir gün bir aydınlanma (şuurlanma-satori) deneyi yaşadığında insan varlığının her davranışının ardındaki gizli vazifeyi ve bütünsel yaşamın mucizesini hiçbir şeyin birbirinden ayırt edilemeyeceğini fark edecek ve şöyle diyecektir;
Ne kadar mucizevi, ne kadar mistik!
Odun taşıyorum, su getiriyorum
Bir Zen deyişi, ruhsal öğretilerde uygulama yapacak kişiler için şunları söylüyor; Zen'e başlamadan önce dağlar dağ ve ırmaklar da ırmaktır Zen'i uygularken dağlar artık dağ ve ırmaklar da ırmak olmaktan çıkar Ancak insan bir kez aydınlandın mı, dağlar yine dağ ve ırmaklar yine ırmak olacaktır
Foijan, Shun Fodeng’e dedi ki: En kusursuz insanlar ünü ve refah içinde olmayı düşünmezler ve gerçeğe ulaşanlar baskı ya da yıkımdan korkmazlar Kazanılacak bir yarar görüldüğü zaman gücünü uygulamak, ya da karlı olduğu görüldüğü zaman hizmetini önermek, sıradan ve küçük insanların davranışıdır
Bilen söylemez,
Söyleyen Bilmez
Lao-Tzu

Kaynakça:
Holografik Evren-Michael Talbot-Ruh ve Madde Yay
Fiziğin Tao’su-Fritjof Capra-Arıtan Yay
Psikanaliz ve Zen Budizm-Erich Fromm-Yol Yay
Taoculuk Zen ve Batı Kültürü-Alan Watts-Yol Yay
Zen Eti,Zen Kemiği-Paul Reps-Yol Yay
Zen Zihni Başlangıç Zihnidir-Shunryu Suzuki-Dharma Yay
Liderlik Sanatı-Zen Dersleri-Thomas Cleary-Anahtar Kitaplar

Alıntı Yaparak Cevapla