Yalnız Mesajı Göster

Sosyalist Ülkelerde Telekinezi

Eski 08-20-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Sosyalist Ülkelerde Telekinezi

Çek Bilimcileri ve PK Raporları

Sn Nelya Mikhailova'nın yeteneği, öteki Komünist ülkelerin bilim adamlarına da ilginç geliyor ve Leningrad'a giderek kendisini şahsen incelemek istiyorlardı Su arzusunu gerçekleştiren ünlü bir bilim adamı da Çekoslovakya'daki Prag Askeri Enstitüsü'nden Dr Zdenek Rejdak'tı Dr Rejdak, Sn Mikhailova'nın yeteneğini şahsen gözlemledikten sonra, Çek Pravda gazetesinin 21 Haziran 1968 tarihli sayısında yayımlanan 'Telekinezi mi, yoksa Sahtekarlık mı?" başlıklı yazısında şunları anlatıyordu:

"Mikhailova ailesini 26 Şubat 1968 akşamı ziyaret ettim Editör arkadaşım Bay Blazek de benimle beraberdi Aynca, tıp doktoru Dr JS Zverev ve matematikçi Dr Genady Sergeye" de oradaydılar Bn Mikhailova'mn mühendis eşi de evdeydi Dr Zverev, Bn Mikhailova'yı ayrıntılı olarak muayene etti Özel cihazlarla yapılan testler, Bn Mikhailova'nın üzerinde herhangi bir mıknatısın yada saklı objenin bulunmadığını açıkça ortaya koyuyordu

"Masayı da iyice kontrol ermiş ve Bn Mikhailova'dan mesadaki yerini sık sık değiştirmesini rica etmiştik Üzerinden, masanın ve iskemlesinin çevresinden bir pusula geçirmiş, ancak hiç bir mıknatısiyet belirtisine rastlamamıştık

"Bn Mikhailova, konsantre olduktan sonra, pusula iğnesin en az 10 kez döndürmüş ve sonra, pusulanın tümünü ve kılıfını, bir kibrit kutusunu ve 20 kadar kibriti aynı anda döndürmüş*tü Önüne bir sigara yerleştirdim Onu da bir bakışta herekete geçiriverdi Sigarayı daha sonra parçalamış ve içinde hiç bir şey bulunmadığını görmüştüm Bir deney dizisinden öteki geçmeden, Bn Nelya, doktor tarafından tekrar muayene ediliyordu

"Masanın üzerine altın yüzüğümü koydum Bütün öteki objelerden daha hızlı bir şekilde hareket etti Bana, bu enerjinin, her ne ise; altını herhangi başka bir metaldan daha fazla etkilediği söylenmişti Hareket ettirdiği altın yüzüğü parmağımdan, bizzat kendim çıkarmış ve masanın üstüne koymuştum EIlerin yüzüğün üzerinden geçirdi ve yüzük kendisine doğru ilerledi İpliklerin ya da başka tür bağların bulunması kesinlikle söz konusu olamazdı

"Kibritler ve kibrit kutusu bize aitti ve Bn Mikhailova'nın onları önceden hazırlaması imkansızdı Bn Mikhailova'dan kibritleri sadece kendisine doğru değil, ayrıca kendisinden öteye de hareket ettirmesini ve bir de tüm kibrit grubu arasından bizim belirteceğimiz bir tek kibriti hareket geçirmesini rica ettik Daha sonra, önüne iki ayrı pusula koyarak bunlardan sadece birini etkilemesini istedik"

Bn Mikhailova'nın PK enerjisini kendi iradesiyle yönetebil*diğini ifade eden Dr Rejdak, bütün bu arzularının başarıyla yeri*ne getirildiğini anlatmakta ve yazısına şöyle devam etmektedir

"Büfeden bazı cam ve porselen eşya seçtim ve hepsim masanın üzerine koydum Dolaptan; fincanlar, ufak tabaklar Ve bir cam tuzluk aldım Bunları kendim seçmiştim ve Bn Nelya bunları önceden hazırlamış olamazdı Her biri yaklaşık 250 gr ağırlığındaydı Bn Mikhailova bunları da hareket ettirdi Ricamız üzerine, objeleri, iskemle üzerinde ya da döşemede dururlarken de harekete geçirmişti Bn Mikhailova, tamamıyla aydınlatılmış olan ve Dr Zverev, Dr Sergeyev, Bay Blazek ve benim tarafımdan kontrol edilen bir odada oturuyordu Dolayısıyla sahtekarlık yapması imkansızdı"

Bu çalışmanın kayıtları şu şekildedir

Konu : PK deneyi
Süje : Bn Nelya Mikhailova (Nina Kulagina) Rapor: Dr Zdenek Rejdak / Dr Ottokar Kurz Kaynaklar: Çek Pravda, 14 ve 21 Haziran 1968 Paraphysics Journal, Vo12No3 (1968)

"PK deneylerinden sonra, Bn Mikhailova bitik bir haldeydi Nabzı hemen hemen algılanamaz halde, zayıf bir atış gösıeriyordu ve yüzünde genel bir depresyon hali görülüyordu Dr Zverev'in raporuna göre; 30 dakika süren PK deneylerinden sonra kilo kaybı 800-1000 gr kadardır EEG (elektro ensefalog*ram) şiddetli bir duygusal heyecanlanma göstermişti ECG(elektrokardiyogram) ise, kaIp tearitmik bir faaliyete işaret ediyordu: P ve T dalgalarını, QRS kalp odacıklarının komplekslerini birbirinden ayırt etmek imkansızdı Kanda yüksek şeker yüzdeleri kaydedilmişti Bu belirtiler (semptomlar), bir bütün olarak, organizmadaki bir 'stres alarm tepkisi 'ni hatıra getirmektedir ama, Bn Mikhailova'nın vakasında bu değişimlerin meydana geliş tarzı, normal fiiliyatta olağan değildir Endokrin sistemindefonksiyon bozukluğu vardı; fizyolojik ölçümler, organizmadaki bir zayıflamaya işaret ediyordu Tad alma metekesi azalmış, uyku düzeni bozulmuş, kol ve bacak kaslarında ağrı ve ayrıca, başdönmesi(vertigo) ve koordinasyon (uyum) bozukluğu rapor edilmişti

"Laboratuvar deneyleri: PK fenomenleri, tecrit edilmiş bir elektroensefalografi odası içerisinde meydana geldi Bn Mikhaliove, plastik materyalden yapıma hafif objeleri ve ağırlıkları 10 ile 50 gram arasında değişen metalleri yerinden oynatabilmişti Fenomenlerin meydana gelişleri sırasında bir kaç elektrod vasıtasıyla EEG ve karidyografi cihazında kayıtlar gözlemlenmişti Aynca, belirli bir mesafe ötedeki bir cihazla, doğrudan temas olmaksızın, elektrostatik bir dalgalanan alanın mevcudiyetini belirten kayıtlar elde edilmişti, ki bu kayıtlar, beyin gerilimi anında tezahür etmişti

"Kafatası yüzeyindeki elektrik sinyallerinin analizi, sinyallerin enerji seviyesini hatırı sayılır miktarda, uzaktan kaydedilen elektrostatik alan dalgalanmaların enerji seviyesinden düşük olduğunu belirtmiştir Ancak, aynı zamanda, elektriki biyotürbülans ile elektrostatik türbülans(girdap hareketi) parametreleri arasında % 5 dolayında anlamlı bir bağlantı (korelasyon)mevcuttu PK fenomenlerinin meydana geliş anında bu enformasyonal özellikler arasında belirgin bir bağlantı ve aynı zamanda, süjenin bakışlarını diktiği yönde bir enerji yoğunlaşması var gibiydi Dahası, kalp atışı frekansının, bu şartlar altında 4 misli artalabildiği tespit edilmişti Fasılalı (intermittent) elektrostatik alanın modülasyon ritmi, geometrik bir orantı halinde, kalp ve beyin frekanslanyla ilişkiliydi Bu durum kalbin, mekanalan modütorunun frekans işlevini etkileyebileceğini ima etmektedir

"Cihazların, beşeri organizmaya dayanan bu ferıomenlerinin olağanüstü karakterin tespit edebileceğini ve kaydedebileceğini göstererek, Dr Sergeyev'in araştırmasının sonuçlarından bazılarını sadece kısmen özetlemiş bulunuyoruz"

Dr Zdenek Rejdak, Dr Sergeyev'in Sn Mikhailova ile birlikte yürüttüğü PK araştırmaları hakkında şunları söylemektedir:

"Dr Sergeyev'in yeni araştırmaları ile telekineziyi sadece dışardan gözlemlemek şeklinde uygulanan eski tür yaklaşımı geride bırakmış oluyoruz Artık bu olağanüstü beşeri güçleri cihazlar vasıtasıyla tespit etmeye ve kaydetmeye başlayabiliriz Bu atılım, bu yeni enerjiyi anlamada ve kullanmada atılan ilk önemli adımdır"

( Psikokinezi, Aktif Zihin Gücü - Bilim Araştırma Merkezi )

Alıntı Yaparak Cevapla