08-20-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Cin Ve Peri Nedir?
Bana göre aşağıdaki alıntıda yer alan görüş hoca ve cincilerin hoşuna gitmeyecek olsada daha dikkate değer diyorum:
" Konumuz olan “ins ve cinn” kalıbında da durum aynıdır Kalıbı oluşturan sözcüklerin anlamlarına bakıldığında, “cinn”in algılanamayan varlık, “ins”in ise algılanabilen varlık olması dolayısıyla, “cinn” ve “ins” sözcüklerinin birbirlerinin karşıtı olan sözcükler olduğu görülmektedir
Bu karşıtlık, “insan” ve “cin”in yaratılışları konusunda bizi bilgilendiren Kur’ân âyetlerinde de görülmektedir:
O, insanı [görünen, bilinen varlıkları] pişmiş çamur gibi kuru balçıktan [değişken bir maddeden] yarattı Ve cannı ateşin dumansızından [enerjiden] yarattı Rahmân; 14, 15
Ve hiç kuşkusuz biz, insanı [görünen, bilinen varlıkları] çınlayan kilden, işlenebilen çamurdan [halden hale giren bir maddeden] yarattık Ve cannı daha önce, en ince delikten bile geçebilen yakıcı bir esintinin ateşinden [engel tanımayan enerjiden] yaratmıştık Hicr; 26, 27
Öyleyse âyetlerdeki “cann ateşten yaratılmıştır” ifadesinin anlamı, “elektrik, manyetik dalgalar, şua gibi gözükmez güçler enerjiden yaratılmıştır” demektir “İnsan topraktan yaratılmıştır” demenin anlamı da “beş duyuyla hissedilebilen, bilinen, görünen, tanıdık, ilişki kurulabilen, kaybolmayan, sürekli ortada duran varlıklar maddeden yaratılmıştır” demektir
Anlamlarının birbirlerine zıt olduğunu gördüğümüz “ins” ve “cinn” sözcükleri, birlikte bir kalıp hâlinde kullanıldıklarında, “gördüğünüz-görmediğiniz, bildiğiniz-bilmediğiniz, tanıdığınız-tanımadığınız, yani herkes ve her şey” anlamına gelmektedir Bunun Kur’ân’daki örnekleri ise şunlardır:
Ben, cinn ve insi [herkesi] yalnızca, bana ibâdet/kulluk etsinler diye yarattım Zariyat; 56
De ki: “İns ve cinn [herkes] , bu Kur’ân'ın bir benzerini ortaya koymak için bir araya gelseler ve birbirlerine yardımcı olsalar, yine de, onun benzerini, ortaya koyamazlar ” İsra; 88
Oysa biz, insanların ve cinlerin [herkesin] Allah'a karşı asla yalan söylemeyeceklerini sanmıştık Cinn; 5 "
Sonuç olarak diyebiliriz ki; cin çarpması diye birşey yoktur değerli kardeşlerim "
Tabiki tıbbın çaresiz kaldığı bütün hastalıklar cinlerin eseridir demek ne kadar tutarlı olabilir ki?
Yani bizim hiç hatamız yok,içdengemiz tam diyebilmeliyiz Nasıl olacaksa   
Saygılar
|
|
|