Yalnız Mesajı Göster

Kişilik Değişiklikleri Ve Cinler.

Eski 08-20-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Kişilik Değişiklikleri Ve Cinler.

Sayın sedathut,

Cin kavramını nedense hep başka boyutlarda ve korktuğumuz,bize zarar veren anlamlarında değerlendiriyoruzOysa aşağıda alıntıladığım yazıda " cin " kavramının öyle

olmadığını görüyoruzNe dersin?Selamlar

---------------------------------------

" Cinn” de etrafımızda uçuşan (alem dışı) harici varlıklar değildir Alem içinde ve fakat “görünmeyen, tanınmayan, yabancı” demektir Örneğin bugün yeryüzünde bir milyon canlı türü var Bir zamanlar otuz milyonmuş Biz ömrümüz boyunca bunların kaçını görürüz? En fazla yüzünü hadi bilemediniz beş yüzünü… İşte deniz altlarında, ormanlarda, ağaç kavuklarında, toprağın altında, kayalıklarda vs geri kalan bütün göremediklerimiz cindir Onları da Allah yaratmıştır Bu manada “ins-u cinn” görünen ve görünmeyen tüm varlıklar anlamında Türkçe’de “sabah-akşam”, “yaş-kuru” , “gece-gündüz” dememiz gibi bir deyimdir…

Bu durumda “İnsanları ve cinleri (ins-u cinni) bana ibadet etsinler diye yarattım” (Zariyat; 51/56) şu demek oluyor: Gördüklerinizin ve görmediklerinizin tümünü iş ve değer üretsinler, kendilerini ifade etsinler, yapsınlar, meydana getirsinler, bunları Ben ile/Benim yolumdan giderek yapsınlar diye yarattım…Çünkü “ibadet” ile “nüsuk” aynı şey değildir

“Cinlerle konuşmak” da aslında insanın kendi kendisiyle konuşmasıdır İçinden gelen tanımlayamadığı ses ve dürtüleri kendi dışında bir varlıkmış gibi resmetmesi ve kendisine onun hariçten hitap ettiğini sanmasıdır Bu durumda cinn, insan beyninin yarattığı bir kişileştirme oluyor

Alıntı Yaparak Cevapla